• Universal Japan JOHN MAYALL & BLUES BREAKERS WITH ERIC CLAPTON

JOHN MAYALL & BLUES BREAKERS WITH ERIC CLAPTON

UHQCD - UICY - 40171 UHQ
Artikelnummer:
1277164
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): 40171 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031277164
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum:
Label: Universal Japan

JOHN MAYALL & BLUES BREAKERS WITH ERIC CLAPTON

TITLE

1. All Your Love
2. Hideaway
3. Little Girl
4. Another Man
5. Double Crossing Time
6. What’d I Say
7. Key to Love
8. Parchman Farm
9. Have You Heard
10. Ramblin' on my Mind
11. Steppin' Out
12. It Ain't Right

De Blues Breakers, opgericht door John Mayall in 1962, bestonden uit een steeds wisselende line-up met prominente muzikanten als Mick Taylor (Rolling Stones), John McVie (Fleetwood Mac) en Larry Taylor (Canned Heat). Voor de Blues Breakers With Eric Clapton vroeg Mayall de jonge Eric Clapton, die net The Yardbirds had verlaten en Cream nog niet had opgericht. Zo ontstond in 1966 een baanbrekend, zo niet het beste, Britse bluesalbum.

Claptons samenwerking verstevigde zijn reputatie als uitstekend bluesgitarist. Het geluid dat hij produceerde met een Gibson Les Paul en een Marshall-versterker was uniek. Dit geluid kon echter alleen worden bereikt wanneer de versterker op het maximum draaide, wat een enorm volume met zich meebracht. Geluidstechnicus Gus Dudgeon probeerde tevergeefs Clapton over te halen om het zachter te zetten. Uiteindelijk besloot producent Mike Vernon dat de gitarist zijn zin kreeg: "Ik was erg onder de indruk, vooral van de agressiviteit van zijn spel, de hardheid ervan. Roger Dean, zijn voorganger, was geen slechte muzikant [...], maar Erics spel transformeerde de band."

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD-bedrijf uit Hong Kong. In tegenstelling tot gewone cd's worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Een andere laag van hoogzuiver polycarbonaat wordt aangebracht op het zachtere fotopolymeer ter bescherming tegen krassen. De combinatie zorgt voor een aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putjes en landen van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Wat betreft geluid is het resultaat een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die worden aangeboden door Universal Japan zijn bovendien gecodeerd in MQA (Master Quality Authenticated). Als je het digitale signaal uit de digitale uitgang van je cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van je muziekserver naar een geschikte MQA-DA-converter leidt, kun je een 24-bits signaal genereren met een maximale bemonsteringsfrequentie van 352 kHz uit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er nu met toenemende populariteit albums die niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht. Doorgaans worden de Universal Archive-mastertapes opnieuw geconverteerd naar DSD voor dit doel en vervolgens bewerkt met de juiste MQA-encoder. Hierdoor zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen