• Pure Pleasure ADELE SEBASTIAN – DESERT FAIRY PRINCESS

ADELE SEBASTIAN – DESERT FAIRY PRINCESS

180g Vinyl, LP - PPAN-NS-680
Artikelnummer:
9622933
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-NS-680
UPS/EAN/JAN: 5060149622933
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 8.4.2019
Label: Pure Pleasure

ADELE SEBASTIAN – DESERT FAIRY PRINCESS

TITLE

1. Desert Fairy Princess
2. Belize
3. I Felt Spring
4. Man From Tanganyika
5. Day Dreamer
6. Prayer For The People

De charismatische Afro-Amerikaanse jazzfluitist en zangeres Adele Sebastian bracht slechts één soloalbum uit, genaamd "Desert Fairy Princess", maar stierf veel te vroeg in 1983 op de beruchte leeftijd van slechts 27 jaar. Ondanks dat ze jarenlang afhankelijk was van dialyse, wijdde ze zich met alle toewijding aan deze opname uit 1981, die een lichtvoetig effect heeft en de luisteraar beweegt met zijn opzwepende, enigszins spirituele stroom. Met een zeer natuurlijk geluid als gevolg van de overwegend akoestische instrumentatie, neemt "Desert Fairy Princess" je mee naar de jazz jaren '60 en is het een duidelijke aanbeveling voor fans van John en Alice Coltrane of Pharoah Sanders.

Op het album speelt Adele Sebastian fluit en zingt, begeleid door Roberto Miranda op bas, Billy Higgins op drums, Rickey Kelley op marimba, Daoude" Woods op percussie en Bobby West (3) op piano. Het album werd geremastered door Ray Staff in de Air Mastering, Lyndhurst Hall, Londen.

Hoewel Adele Sebastian slechts één album heeft uitgebracht, blijft haar werk tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor veel jazzmuzikanten en fans. "Desert Fairy Princess" is een eerbetoon aan haar talent en een unieke uitdrukking van haar artistieke visie en creativiteit. Haar muziek blijft een onschatbaar en tijdloos onderdeel van de jazzgeschiedenis.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen