Analogphonic

Analogphonic is een platenlabel dat zich richt op de productie van high-end vinyl en SACD-releases van klassieke en hedendaagse muziek. Het bedrijf is opgericht in Hong Kong in 2010 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een belangrijke speler in de wereld van de audiofiele muziek.

Analogphonic is opgericht door WK Lo, een audiofiel en muziekliefhebber met meer dan 30 jaar ervaring in de audio-industrie. Lo heeft altijd een passie gehad voor high-end audio-apparatuur en de beste muziekweergave. Toen hij in 2010 besloot om zijn eigen platenlabel op te richten, was zijn doel om de best mogelijke opnamen te produceren van de grootste klassieke en hedendaagse muzikanten.

Het eerste project van Analogphonic was de opname van de legendarische pianist Martha Argerich en het orkest van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia onder leiding van Antonio Pappano. De opname van Rachmaninov's Piano Concerto No. 3 werd geproduceerd op vinyl en SACD en was meteen een groot succes onder audiofielen en muziekliefhebbers.

Analogphonic heeft sindsdien vele andere klassieke opnames uitgebracht, waaronder werken van Mozart, Beethoven, Tchaikovsky en Schubert. Het platenlabel heeft samengewerkt met veel van de beste artiesten en orkesten ter wereld, waaronder de London Symphony Orchestra, de Berlin Philharmonic en het Boston Symphony Orchestra.

Naast klassieke muziek heeft Analogphonic ook gewerkt aan de productie van high-end vinyl- en SACD-uitvoeringen van jazz, pop en rock. Het platenlabel heeft bijvoorbeeld samengewerkt met artiesten als Bob Dylan, Miles Davis, Eric Clapton en Pink Floyd.

Een van de kenmerken van Analogphonic is de hoge kwaliteit van de opnames en het productieproces. Het platenlabel werkt alleen met de beste opnamestudio's en gebruikt de nieuwste technologieën en materialen om de best mogelijke geluidskwaliteit te bereiken. Elk album wordt zorgvuldig geremastered en geperst op hoogwaardig vinyl of SACD.

Analogphonic heeft zichzelf gevestigd als een van de belangrijkste spelers in de wereld van de high-end audiofiele muziek. Het platenlabel heeft een toegewijde groep fans en heeft talloze prijzen gewonnen voor de kwaliteit van zijn opnames. Het bedrijf blijft werken aan het produceren van de best mogelijke opnamen van de grootste muzikanten ter wereld.