Analogue Productions

Analoge Productions is een toonaangevend platenlabel dat zich toelegt op het produceren van hoogwaardige, analoge opnames van klassieke muziekalbums en populaire muziek. Het label werd opgericht in 1992 door Chad Kassem, die voorheen werkte bij platenmaatschappijen als Acoustic Sounds en MCA Records.

Het begon allemaal toen Kassem besloot om zijn passie voor muziek te combineren met zijn expertise in het maken van hoogwaardige vinylopnamen. Het eerste album dat Analogue Productions uitbracht was "Maple Leaf Rag" van Scott Joplin, een klassiek pianostuk uit het begin van de 20e eeuw.

Sindsdien heeft het label zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de wereld van het high-end vinyl. Analogue Productions heeft samengewerkt met enkele van de meest toonaangevende namen in de muziekindustrie, waaronder Miles Davis, Elvis Presley, The Beach Boys en vele anderen.

Het label staat bekend om zijn streven naar de hoogste kwaliteit opnamen en persingen. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld alleen de beste apparatuur en materialen, en werken ze uitsluitend met topmuzikanten en -technici om ervoor te zorgen dat elke opname perfect is.

Een van de grootste successen van Analogue Productions is de "Quality Record Pressings"-serie, die uitblinkt in uitzonderlijke persingen. De platen zijn geperst op 200 gram vinyl en zijn voorzien van een "Quiet Vinyl"-behandeling, die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk ruis en andere ongewenste geluiden te horen zijn.

Al met al heeft Analogue Productions een indrukwekkende reputatie opgebouwd als een platenlabel dat compromisloos streeft naar de hoogste kwaliteit en een passie heeft voor het creëren van uitstekende analoge opnamen. Hun inzet heeft ervoor gezorgd dat vinyl als medium blijft voortbestaan, en dat de muziek van enkele van de grootste artiesten uit de geschiedenis opnieuw kan worden ontdekt en gewaardeerd door muziekliefhebbers over de hele wereld.