• Impex Records Al Di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucia - Friday Night in San Francisco

Al Di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucia - Friday Night in San Francisco

180g Vinyl, Double LP - IMP 6031-45N LP
Artikelnummer:
6002244
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€75,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): IMP 6031-45N LP
UPS/EAN/JAN: 0856276002244
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 18.1.2020
Label: Impex Records

AL DI MEOLA, JOHN MCLAUGHLIN, PACO DE LUCIA - FRIDAY NIGHT IN SAN FRANCISCO

TITLE

1. Mediterranean Sundance/Rio Ancho
2. Short Tales of the Black Forest
3. Frevo Rasgado
4. Fantasia Suite
5. Guardian Angel

Drie van 's werelds beste gitaristen op één fantastisch live album uit 1981 - dat is 'Friday Night in San Francisco'. In drie duetten en twee trio's laten Al di Meola, Paco de Lucía en John McLaughlin het volledige scala van hun kunnen zien, opgenomen op 5 december 1980 in 'The Warfield Theatre', San Francisco. In een geweldige show dagen de uitzonderlijke gitaristen elkaar uit tot topprestaties, met onmenselijke riffs en meeslepende flamenco-stijl ritmes die de luisteraar versteld doen staan.

Bij de daadwerkelijke opname zaten de drie gitaristen daadwerkelijk naast elkaar, maar door het gebruik van individuele microfoons en extra ruimtemicrofoons kon Bernie Grundman een extreem breed podiumbeeld creëren, zelfs op de originele LP. Scèneapplaus en frenetiek gejuich van het publiek - tot dan toe ongebruikelijke verschijnselen bij akoestische concerten - werden ook vastgelegd op de opname en dragen bij aan een geweldige luisterervaring. De LP is een klassieker onder de live akoestische gitaaralbums en vormend voor het genre, de opname is een audiofiel 'must have'!

De mastertape werd herwerkt door edit-legende Bernie Grundman, dezelfde ingenieur die verantwoordelijk was voor het origineel.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen