• MFSL ALAN PARSONS - I ROBOT [ULTRADISC ONE STEP LP]

ALAN PARSONS - I ROBOT [ULTRADISC ONE STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 1-041
Artikelnummer:
7104128
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€159,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 1-041
UPS/EAN/JAN: 821797104128
Aantal Lp’s: 1
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 6.1.2023
Label: MFSL

ALAN PARSONS - I ROBOT [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. I Robot
2. I Wouldn’t Want to Be Like You
3. Some Other Time
4. Breakdown
5. Don’t Let It Show
6. The Voice
7. Nucleus
8. Day After Day (The Show Must Go On)
9. Total Eclipse
10. Genesis Ch. 1 V. 32

Met "I Robot" leverde The Alan Parsons Project in 1977 hun tweede literair geïnspireerde album af, na "Tales Of Mystery And Imagination". Losjes gebaseerd op de robotverhalen van dezelfde naam van sciencefiction schrijver Isaac Asimov, gaan de nummers over thema's als kunstmatige intelligentie en technologische dominantie, schepper en creatie, controle en verlies van controle. De bijbehorende paranoia, onenigheid en transformatie worden muzikaal weerspiegeld in intrigerende, onrustige sciencefiction arrangementen die meerdere keren van stemming veranderen tijdens hun voortgang.

Perfectionisme, innovatie, complexiteit en eersteklas productie maken van "I Robot" een tijdloos klassiek en audiorefereer album. Uitgebracht door Mobile Fidelity als een Ultradisc One Step LP, wordt de heruitgave geleverd op 180-grams vinyl bij 33 1/3 rpm met een beperking van 10.000 exemplaren.

De One Step LP-boxen van MFSL zijn de benchmark in het veld van audiophile heruitgaven en kwalitatief zelfs boven de andere producties van waarschijnlijk de meest bekende remastering studio ter wereld. De originele analoge tape werd door de MFSL geluidstechnici overgezet naar een 4xDSD-bestand na een individuele aanpassing van de trackpositie van de tape en de biasinstelling voor elk individueel nummer. Hiermee werd vervolgens de laksnede in de Sebastopol studio gemaakt.

Wat speciaal is aan de LP's is niet alleen een nieuwe vinylkorrel zonder koolstofkleurstoffen die gebruikt wordt bij RTI in Camarillo, maar vooral het one-step proces van LP-productie. De enige plaats waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen, is in de studio van MFSL in Californië. Hiermee wordt het volgende bedoeld: bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een initiële "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Hieruit wordt vervolgens een "moederstempel" met de juiste groefstructuur gemaakt. Hiervan wordt vervolgens de daadwerkelijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en verbruikt voor het persen van de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur. Met deze aanpak kunnen bijna elk aantal LP's worden geperst met slechts één laksnede.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen