• Tacet ANDRÁS KELLER & CONCERTO BUDAPEST - ANTONÍN DVORÁK: SYMPHONY NO. 9 IN E MINOR

ANDRÁS KELLER & CONCERTO BUDAPEST - ANTONÍN DVORÁK: SYMPHONY NO. 9 IN E MINOR

180g Vinyl, LP - TACET L 250
Artikelnummer:
0025016
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): TACET L 250
UPS/EAN/JAN: 4009850025016
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 2023
Label: Tacet

ANDRÁS KELLER & CONCERTO BUDAPEST - ANTONÍN DVORÁK: SYMPHONY NO. 9 IN E MINOR

TITLE

Symphony no. 9 in E Minor „From The New World“
KANT A / Speel vooruit
1. Adagio – Allegro molto
2. Largo
KANT B / Speel achteruit
3. Molto vivace
4. Allegro con fuoco

Stukken muziek die achterstevoren worden afgespeeld, zogenaamde palindromen, bestaan honderden keren. Een langspeelplaat die achterstevoren wordt afgespeeld, is echter zeldzaam. Op deze TACET LP wordt de naald, in tegenstelling tot normaal, geplaatst op de 'spiegel' van de plaat en beweegt naar buiten. Achter de schijnbare grap schuilt niets meer dan de wens om het best mogelijke geluidsresultaat te behalen en het algemene besef dat muziek vaak rustig begint en luid eindigt.

Het is alleen jammer dat dit fenomeen niet in aanmerking wordt genomen bij de gebruikelijke snijtechniek, omdat naarmate de toonarm naar binnen beweegt, er meer informatie moet worden ondergebracht per groefcentimeter bij constante draaisnelheid van de platenspeler. Het resultaat: bij hoog volume lijden de hoge tonen en treedt er vervorming op. Maar dit ongewenste effect kan worden gecompenseerd in omgekeerde richting, zoals Tacet-eigenaar Andreas Spreer hier indrukwekkend demonstreert.

Vorm zelf uw mening: op deze uitgave kunt u met veel belangstelling luisteren naar de 9e Symfonie in e mineur van de Tsjechische componist Antonín Dvorák, gespeeld door het symfonieorkest "Concerto Budapest" onder leiding van András Keller. Laat deze bijzondere geluidsbeleving u overtuigen!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen