• FIM ANDRÉ PREVIN, JOE PASS & RAY BROWN - AFTER HOURS

ANDRÉ PREVIN, JOE PASS & RAY BROWN - AFTER HOURS

Ultra HD CD - LIM UHD 051
Artikelnummer:
3002374
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UHD 051
UPS/EAN/JAN: 4892843002374
Aantal Discs: 1
Format: Ultra HD CD
Publicatiedatum: 18.9.2012
Label: FIM

ANDRÉ PREVIN, JOE PASS & RAY BROWN - AFTER HOURS

TITLE

There'll Never Be Another You
2. I Only Have Eyes For You
3. What Am I Here For
4. Limehouse Blues
5. All The Things You Are
6. Honeysuckle Rose
7. I Got It Bad And That Ain't Good
8. Smoke Gets In Your Eyes
9. Cotton Tail
10. Laura
11. One For Bunz

André Previn maakte als jazzmuzikant in de jaren '50 en '60 meer dan 60 jazzopnames en werkte destijds met grootheden zoals Shelly Manne, Dizzy Gillespie en Benny Goodman. Tegen het einde van de jaren '60 trad hij echter voornamelijk op als dirigent voor symfonische werken en leidde in die functie onder andere de London Symphony en het Royal Philharmonic Orchestra. Op het moment van deze opname in 1989 was hij actief als dirigent van de Los Angeles Philharmonic en had hij twee dagen eerder zelfs een Beethoven- en Tchaikovsky-programma geleid.

Dit eerste nieuwe jazzwerk na 27 jaar zonder jazz had voor Previn een flop kunnen worden, en daarom haalde hij Joe Pass en Ray Brown, twee uitzonderlijke talenten waarmee hij eerder had gespeeld, als backup in het team. De opnames vonden plaats in het Pasadena Ambassador Auditorium en het team kon zich 's middags heerlijk opwarmen, maar helaas moest het team de zaal verlaten omdat het Los Angeles Chamber Orchestra de zaal tegelijkertijd had geboekt. De werkelijke opnamesessie vond plaats tussen 10:30 uur en 2:30 uur 's ochtends. Gewone werktijden voor professionele jazzmuzikanten.

Misschien is het dankzij deze avondlijke sfeer dat de opname zo ontspannen klinkt na een mooie jamsessie en niet als een typische studio-opname. Het laatste nummer, One for Bunz, werd toevallig opgenomen en geen van de muzikanten wist dat de opname liep, waardoor het nummer gewoon eindigt zonder slotakkoord. Het voelde zo natuurlijk aan en het team in de opnameruimte moest herhaaldelijk worden gewaarschuwd om niet met de voeten op de maat te tikken.

Gelieve niet verbaasd te zijn als de inhoud van pagina 6 in uw handleiding op pagina 7 wordt herhaald. Dit is geen indicatie van een vervalsing, maar een eenvoudige drukfout in de handleiding.

Ultra-HD 32-bit mastering

Dit masteringformaat is ontwikkeld door FIM en Five/Four Productions. Five/Four Productions bestaat uit het voormalige productieteam van Telarc, dat de best mogelijke geluidskwaliteit wenste te masteren zonder rekening te houden met lagere kwaliteit apparatuur. Het team van Five/Four Productions kan terugkijken op 16 Grammy's en talloze andere onderscheidingen.

Het wordt opnieuw gedigitaliseerd met een woordlengte van 32 bit en een samplingfrequentie aangepast aan het bronmateriaal. Indien mogelijk wordt gewerkt met 192 KHz, maar bij sommige materialen hebben lagere samplingfrequenties een betere geluidskwaliteit.

De Ultra-HD 32-bit producties kunnen op elke cd-speler in uitstekende geluidskwaliteit worden afgespeeld.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen