• AudioNautes Antonio Vivaldi - Die vier Jahreszeiten / Le Quattro Stagioni

Antonio Vivaldi - Die vier Jahreszeiten / Le Quattro Stagioni

180g Vinyl, Double LP - AN-1201
Artikelnummer:
1088275
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€65,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AN-1201
UPS/EAN/JAN: 4260141088275
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 2.9.2013
Label: AudioNautes

ANTONIO VIVALDI - DIE VIER JAHRESZEITEN / LE QUATTRO STAGIONI

TITLE

La Primavera
I Allegro
II Largo
III Danza pastorale. Allegro
L’Estate
I Allegro non molto
II Adagio – Presto
III Presto
L’Autunno
I Allegro
II Adagio
III Allegro
L’Inverno
I Allegro non molto
II Largo
III Allegro

De vier seizoenen behoren waarschijnlijk tot de meest opgenomen klassieke werken en ook deze opname uit 1992 is al meerdere keren uitgebracht. Eerst als CD bij het Zwitserse Divox label, vervolgens in de VS op LP door Cisco Music, daarna bij First Impression Music op Hybrid-SACD, vervolgens als nieuw gemasterde LP met Direct Metal Mastering door Pauler Acoustics in Duitsland voor Silk Road Music in Hong Kong. Wie nu denkt dat het album echt niet verder ontwikkeld kan worden, vergist zich. Deze versie van AudioNautes in Italië is door de grootmeester Stan Ricker in Californië met het Half-Speed-Mastering-proces zonder enige vorm van compressie op twee 45-toeren LP's gezet. Hierbij werd de masterband gebruikt en de gesneden lacquermasters voor de productie op 180g-vinyl naar Duitsland gestuurd.

Wie dit nu overdreven vindt, moet weten dat het nog erger wordt. Bij deze LP gaat het alleen om de liefde voor het vak en inderdaad klinkt ze niet alleen verheven, maar ook indringender en gewoonweg mooier dan alle voorgaande edities. - Een waarschuwing is op zijn plaats. Alleen perfect afgestelde platenspelers zullen dit album goed kunnen afspelen en let alstublieft op de antiskating!

De opname werd gemaakt in de kerk van San Martino in het Italiaanse Treviso. Te horen zijn de muzikanten van de vrolijke Marca (Sonatori de la Gioiosa Marca), een barokensemble opgericht in 1983. De eerste viool is afkomstig uit het huis van Guarneri en wordt hier gespeeld door Giuliano Carmignola, die als een van de beste violisten van Italië wordt beschouwd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen