• Speakers Corner ARETHA FRANKLIN - LIVE AT FILLMORE WEST

ARETHA FRANKLIN - LIVE AT FILLMORE WEST

180g Vinyl, LP - SCR-7205
Artikelnummer:
9714466
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw

ARETHA FRANKLIN - LIVE AT FILLMORE WEST

TITLE

Side One

1. Respect

2. Love The One You're With

3. Bridge Over Troubled Water

4. Eleanor Rigby

5. Make It With You

6. Don't Play That Song

Side Two

1. Dr. Feelgood

2. Spirit In The Dark

3. Spirit In The Dark (Reprise With Ray Charles)

4. Reach Out And Touch (Somebody's Hand)

"Aretha Franklin - Live at Fillmore West" is een live-album van de legendarische Amerikaanse zangeres Aretha Franklin, uitgebracht in 1971. Het album is opgenomen in het Fillmore West-theater in San Francisco in maart 1971 tijdens een serie concerten die Franklin gaf in samenwerking met de legendarische soul-producer Jerry Wexler.

Het album is een meesterwerk van soul- en gospelmuziek, waarbij Franklin haar ongelooflijke vocale bereik en emotionele expressie tentoonstelt. Het bevat covers van nummers van onder andere Ray Charles, Otis Redding en The Beatles, evenals een aantal van Franklin's eigen hits, zoals "Respect" en "Chain of Fools".

Het album was een commercieel succes en kreeg lovende kritieken van critici en fans. Het wordt vaak beschouwd als een van de beste live-albums ooit opgenomen en als een van de hoogtepunten in de carrière van Aretha Franklin.

Het album markeerde ook een belangrijk moment in de geschiedenis van de soulmuziek, omdat het de blanke rockpubliek introduceerde in de Afro-Amerikaanse soul- en gospeltradities. Het concert in Fillmore West was een van de eerste keren dat een zwarte soulartiest in een grote, overwegend blanke zaal optrad, en het album heeft bijgedragen aan de popularisering van soulmuziek in de Verenigde Staten en daarbuiten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen