• Analogue Productions ART BLAKEY - JAZZ MESSENGERS

ART BLAKEY - JAZZ MESSENGERS

Hybrid-SACD - CIPJ 7 SA
Artikelnummer:
8000737
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

ART BLAKEY - JAZZ MESSENGERS

TITLE

1. À la Mode 
2. Invitation 
3. Circus 
4. You Don't Know What Love Is 
5. I Hear a Rhapsody 
6. Gee Baby, Ain't I Good to You

Het album op de oorspronkelijke LP uit 1961 heeft maar liefst 20 uitroeptekens op de cover staan, en Blakey wilde met dit album de aandacht vestigen op de nieuwe sound van de jazz die hij met zijn jonge groep naar de clubs van de jaren '60 bracht. De opnames van juni 1961 zijn perfect tot op de kleinste noot en hebben toch een absoluut live-gevoel en tonen een meeslepende toewijding in de uitvoering.

Het album bevat optredens van Art Blakey op drums, Jymie Merritt op bas, Lee Morgan op trompet, Wayne Shorter op tenorsaxofoon en Bobby Timmons op piano.

Deze opname is afkomstig uit een reeks heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Het label Analogue Productions laat de analoge masterbanden onder leiding van masteringprofessional Kevin Gray bij AcoustTech in Californië opnieuw bewerken en brengt ze uit als hybrid-SACD. De geluidskwaliteit van deze heruitgaven overtreft zelfs de originele LP's uit de jaren '60 en is duidelijk superieur aan eerdere digitaliseringen.

Met deze reissue van het album wordt de authentieke sound van de jazzklassieker nieuw leven ingeblazen en kunnen muziekliefhebbers het volledige potentieel van de opnames ervaren. De analoge masterbanden zorgen voor een warmere en rijkere sound die de muziek tot leven brengt en de luisteraar meeneemt op een meeslepende reis door de jazzgeschiedenis. De hybrid-SACD biedt ook de mogelijkheid om de muziek te beluisteren op een hoge resolutie, wat zorgt voor een nog intensere luisterervaring. Kortom, deze reissue is een must-have voor jazzliefhebbers en muziekliefhebbers die op zoek zijn naar tijdloze muziek van de hoogste kwaliteit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen