• Universal Music ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS - A NIGHT IN TUNISIA

ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS - A NIGHT IN TUNISIA

UHQCD - UCCU - 40125 UHQ
Artikelnummer:
1278956
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS - A NIGHT IN TUNISIA

TITLE

1. A Night In Tunisa
2. Sincerely Diana
3. So Tired
4. Yama
5. Kozo's Waltz

Art Blakey is ongetwijfeld een van de meest explosieve en swingende drummers aller tijden. In samenwerking met trompettist Lee Morgan, tenorsaxofonist Wayne Shorter, pianist Bobby Timmons en bassist Jymie Merritt, laat hij tijdens de sessie van A Night in Tunisia uit de jaren 60 naast zijn uitstekende drumsolo's ook zijn buitengewone kwaliteiten als bandleider zien. Het hoogtepunt van het album is een 11 minuten durende versie van het gelijknamige nummer van Dizzy Gillespie, die A Night in Tunisia tot een tijdloze jazzklassieker maakt. Shorter draagt het swingende Sincerely Diana bij, Timmons presenteert het prachtige bluesachtige So Tired, en Morgan speelt het rokerige Yama.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en de Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst van polycarbonaat, maar gegoten van een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Er wordt nog een laag hoogzuiver polycarbonaat aangebracht op het zachtere fotopolymeer ter bescherming tegen krassen. Deze combinatie zorgt voor aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnen de cd en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putjes en landjes van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De door Universal Japan aangeboden schijven zijn bovendien gecodeerd met MQA (Master Quality Authenticated). Als je het digitale signaal van de digitale uitgang van je cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van je muziekserver naar een overeenkomstige MQA-DA-converter uitvoert, kun je een 24-bits signaal genereren met een bemonsteringsfrequentie tot 352 kHz vanuit de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-releases, verschijnen er nu ook albums die niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht vanwege de groeiende populariteit. Meestal worden de Universal Archive mastertapes opnieuw geconverteerd naar DSD en vervolgens bewerkt met de juiste MQA-encoder. Zo zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij de opnamesound willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen