• Universal Japan ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS – JUST COOLIN'

ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS – JUST COOLIN'

SHM Single Layer SACD - UCGQ - 9027
Artikelnummer:
1389195
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCGQ - 9027
UPS/EAN/JAN: 4988031389195
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 4.9.2020
Label: Universal Japan

ART BLAKEY & THE JAZZ MESSENGERS – JUST COOLIN'

TITLE

1. Hipsippy Blues
2. Close Your Eyes
3. Jimerick
4. Quick Trick
5. M&M
6. Just Coolin'

De opnamen van Just Coolin' werden gemaakt in maart 1959 en lagen sindsdien in de archieven. Pas in 2020 werden de banden geproduceerd voor heruitgave in het kader van een Blue-Notes-reeks ter gelegenheid van de 100e verjaardag van Art Blakey. Jazz-archivaris Zev Feldman was verantwoordelijk voor de productie van de heruitgave. Naast Blakey speelden Hank Mobley (tenorsaxofoon), Lee Morgan (trompet), Bobby Timmons (piano) en Jymie Merritt (bas) op het album.

Just Coolin' werd opgenomen na een Europese tournee in de Hackensack-studio van Rudy Van Gelder. Drie van de zes nummers zijn geschreven door Hank Mobley (Hipsippy Blues, M&M, Just Coolin'). Naast Bernice Petkeres' Close Your Eyes zijn er ook twee nog niet eerder uitgebrachte nummers te horen: Bobby Timmons' Quick Trick en Jimeric van een anonieme schrijver.

Dit album is verkrijgbaar als SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de single-layer SACD en gebruikt een bijzonder licht-transparante plastic (Super High Material). Hierdoor is de leesbaarheid van de put-land structuren op het oppervlak veel beter dan bij hybride SACD's. De SHM SACD's van Universal worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD van de master tapes van de albums zonder wijzigingen. SHM SACDs kunnen worden afgespeeld op elke SACD-speler. Gebruik geen L'Art du Son of alcoholhoudende reinigingsmiddelen.

Let op: alle titels zijn ontworpen door Universal Music als gelimiteerde collector's items voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen