• Analogue Productions ARTHUR FIEDLER & THE BOSTON POPS: GERSHWIN - AN AMERICAN IN PARIS & RHAPSODY IN BLUE

ARTHUR FIEDLER & THE BOSTON POPS: GERSHWIN - AN AMERICAN IN PARIS & RHAPSODY IN BLUE

Hybrid Multichannel SACD - CAPC 2367 SA
Artikelnummer:
8236761
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CAPC 2367 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088236761
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid Multichannel SACD
Publicatiedatum: 25.4.2014
Label: Analogue Productions

ARTHUR FIEDLER & THE BOSTON POPS: GERSHWIN - AN AMERICAN IN PARIS & RHAPSODY IN BLUE

TITLE

1. Rhapsody in Blue
2. An American in Paris

Naast Porgy & Bess zijn Rhapsody in Blue en An American in Paris enkele van de bekendste werken van de Amerikaanse componist en pianist George Gershwin. Zijn Rhapsody in Blue, geschreven voor bandleider Paul Whiteman, combineert elementen van klassieke muziek met jazz-invloeden en werd in slechts vijf weken gecomponeerd. Gershwin kreeg het idee voor de compositie, een soort caleidoscoop van Amerikaanse muziekstijlen, tijdens een treinreis naar Boston. Whitemans arrangeur voltooide de orkestratie acht dagen voor de première, die werd uitgevoerd door Whiteman met zijn Palais Royal Orchestra in de Aeolian Hall in New York.

An American In Paris vertelt over de indrukken van een Amerikaan tijdens een wandeling door de straten van Parijs, muzikaal begeleid door een symfonieorkest - plus Celesta, Saxofoon en autotoeters. Arthur Fiedler nam beide werken op met The Boston Pops voor RCA Victor. Een uitstekende opname met een belangrijke dirigent, een belangrijk orkest en de geweldige pianist Earl Wild.

Deze Hybrid-Multichannel-SACD moet niet verward worden met de eerdere SACD-uitgave door Bertelsmann Music Group. De opnames in de nieuwe RCA-serie zijn opnieuw geremasterd door Ryan Smith; de stereomix is gemaakt van de oorspronkelijke 3-kanaals-opnames.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen