• Speakers Corner BEETHOVEN - VIOLIN SONATAS NOS. 5 & 9

BEETHOVEN - VIOLIN SONATAS NOS. 5 & 9

180g Vinyl, LP - SCR-835259
Artikelnummer:
9710758
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-835259
UPS/EAN/JAN: 4260019710758
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 29.5.2000
Label: Speakers Corner

BEETHOVEN - VIOLIN SONATAS NOS. 5 & 9

TITLE

Violin Sonata No. 9 A major op.47 "Kreutzer"
1. 1st Mov.: Adagio Sostenuto - Presto
2. 2nd Mov.: Andante Con Variazioni
3. 3rd Mov.: Finale (Presto)
Violin Sonata No. 5 F major op.24 "Spring"
4. 1st Mov.: Allegro
5. 2nd Mov.: Adagio Molto Espressivo
6. 3rd Mov.: Scherzo (Allegro Molto)
7. 4th Mov.: Rondo (Allegro Ma Non Troppo)

Op het eerste gezicht lijken Beethovens vioolsonates slechts een ondergeschikte rol te spelen in vergelijking met zijn grote symfonische werken en pianosonates. Terwijl de eerdere werken in dit genre in hun tijd met scepsis werden bekeken vanwege de "zeldzame moeilijkheid" en "geleerdheid" van het pianopartij, vertonen de latere sonates echter een steeds markantere onafhankelijkheid van het vioolpartij. Om deze reden werden de A majeur vioolsonate (die is opgedragen aan de Franse violist Rodolph Kreutzer) en de zogenaamde Lentesonate (waarvan de bijnaam door een onbekende hand is toegevoegd) al snel twee van de beroemdste vertegenwoordigers van hun genre.

David Oistrakh, de briljante violist in deze heruitgave van Philips, heeft zeker geen verdere introductie nodig. Daarom verdient de grote prestatie van de minder bekende pianist, Lev Oborin, die regelmatig kamermuziekpartner van Oistrakh was, des te meer aandacht. Oborins uitvoering omvat elk mogelijk facet van de instrumentale dialoog. Hij is terughoudend in passages waar de melodie aan de viool wordt gegeven; hij en zijn partner gooien de motieven heen en weer tussen hen; en hij neemt stevig de teugels in handen wanneer de muziek dat vereist. Dit alles gebeurt met de precisie van een Zwitserse klok, maar zeker niet met alleen maar mechanische virtuositeit.

Beethoven: Sonates voor Piano en Viool Nr. 5 & 9 – Lew Oborin (p) en David Oistrach (v)

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van alleen pure analoge componenten, van de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen