• Analogue Productions BEN WEBSTER - SOULVILLE

BEN WEBSTER - SOULVILLE

Hybrid-SACD - CVRJ 8274 SA
Artikelnummer:
8827464
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

BEN WEBSTER - SOULVILLE

TITLE

1. Soulville
2. Late Date
3. Time on My Hands
4. Lover, Come Back to Me
5. Where Are You?
6. Makin' Whoopee
7. Ill Wind

Samen met het Oscar Peterson Trio speelde Ben Webster in 1957 een van de hoogtepunten van de jaren 50 in de jazz in. De opening van het album, opgenomen in mono, wordt verzorgd door de twee gevoelige, sensuele bluesnummers Late Date en de titeltrack Soulville. Wat daarna volgt, zijn enkele van de beste en meest melancholische ballades van Webster. Net als Billie Holiday had de tenorsaxofonist het talent om zelfs de meest afgezaagde nummers te transformeren tot aangrijpende kunstwerken. Zijn instrument fluistert warme, gevoelige, empathische melodieën. Waar andere artiesten 100 noten spelen, heeft Webster er genoeg aan tien - maar elk daarvan raakt recht in het hart.

Gitarist Herb Ellis, bassist Ray Brown en drummer Stan Levey ondersteunen Webster met hun briljante vaardigheden, en meester Peterson houdt zich op de achtergrond om het spel van de saxofonist te benadrukken met weloverwogen tegenpunten. Wie naar deze opname luistert, zal jazz nooit meer beschouwen als saaie achtergrondmuziek.

Deze opname is onderdeel van een serie van 25 heruitgaven van Verve bij Analogue Productions. De analoge originele banden worden opnieuw bewerkt door senior mastering-engineer George Marino bij Sterling Sound in New York. Veel van deze banden waren decennialang alleen nog maar als kopieën naar andere platenlabels gestuurd, maar Sterling Sound werkt zo nauw samen met Universal Music, de eigenaar van het Verve-label, dat hier af en toe een uitzondering wordt gemaakt. De hybride SACD's klinken uitstekend en overtreffen duidelijk vroege digitaliseringen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen