• Analogue Productions BEN WEBSTER - THE SOUL OF BEN WEBSTER

BEN WEBSTER - THE SOUL OF BEN WEBSTER

Hybrid-SACD - CVRJ 6124 SA
Artikelnummer:
8612466
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

BEN WEBSTER - THE SOUL OF BEN WEBSTER

TITLE

1. Fajista
2. Chelsea Bridge
3. Charlotte's Piccolo
4. Coal Train
5. When I Fall in Love
6. Ev's Mad
7. Ash

"The Soul Of Ben Webster" vangt de tenorsaxofonist op het hoogtepunt van zijn kunnen. Zijn band bestaat naast collega-tenorsaxofonist Harold Ashby en trompettist Art Farmer uit een ideale ritmesectie. Farmer's moderne benadering zorgt voor een boeiend contrast, maar Webster overtreft alle andere muzikanten wanneer hij nummers als "Chelsea Bridge" en "When I Fall in Love" speelt. Zijn ballades zijn simpelweg adembenemend.

Op deze opname hoor je Ben Webster & Harold Ashby op tenorsaxofoon, Art Farmer op trompet, Mundell Lowe op gitaar, Jimmy Jones op piano, Milt Hinton op bas en Dave Bailey op drums.

Deze opname maakt deel uit van een serie van 25 heruitgaven van Verve bij Analogue Productions. De analoge mastertapes worden opnieuw gemasterd door senior mastering engineer George Marino bij Sterling Sound in New York. Veel van de tapes waren decennialang alleen als kopieën naar andere platenmaatschappijen gestuurd, maar Sterling Sound werkt nauw samen met Universal Music, het moederbedrijf van het Verve-label, en maakt af en toe een uitzondering. De hybride SACD's klinken uitstekend en overtreffen duidelijk vroege digitale releases.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen