• MFSL BILL EVANS & JIM HALL - UNDERCURRENT

BILL EVANS & JIM HALL - UNDERCURRENT

140g Vinyl, LP - MOFI 1-031
Artikelnummer:
7100311
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MOFI 1-031
UPS/EAN/JAN: 821797100311
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 18.3.2014
Label: MFSL

BILL EVANS & JIM HALL - UNDERCURRENT

TITLE

1. My Funny Valentine
2. I Hear A Rhapsody
3. Dream Gypsy
4. Romain
5. Skating In Central Park
6. Darn That Dream

Undercurrent was Bill Evans' eerste opname na het dodelijke auto-ongeluk van zijn bassist-collega Scott LaFaro. Bijna een jaar lang nam de pianist - met uitzondering van vier solo's in april 1962 - niets op voordat hij met gitarist Jim Hall twee studio-sessies afsprak. Evans en Hall vormden een ongelooflijk creatief duo. Beiden hadden hun wortels in bebop en vertegenwoordigden tegelijkertijd een introspectieve stijl met geavanceerde harmonieën. Undercurrent is het resultaat van een intieme samenwerking, een bijna broederlijke chemie tussen de twee musici en een uitstekende titelselectie.

Standards zoals My Funny Valentine, de Broadway-klassieker Darn That Dream of de Hall-compositie Romain presenteert het duo met een goed geplaatste mix van hard-bop-elementen en romantisch fluisteren. Een ontroerend experiment, opnieuw gemasterd door Krieg Wunderlich voor Mobile Fidelity. De 140g-LP wordt uitgebracht in een gatefold hoes met een opeenvolgend serienummer in een beperkte oplage.

Mobile Fidelity Sound Lab Silver Label

Onder de productnaam Silver Label brengt MFSL sinds begin 2011 een nieuwe serie LP's uit. Deze zijn opnieuw gemasterd en gesneden bij Mobile Fidelity op de masteringketen ontworpen door Tim de Paravicini en geperst op 140g vinyl bij RTI in Los Angeles. De verpakking voldoet aan dezelfde hoge normen als de bekende Original Master Recording-serie, met een gevoerde rijstpapieren binnenzak, een beschermende tussenzak en een opeenvolgend serienummer op de buitenhoes. Mobile Fidelity is ook van plan om een ​​reeks experimentele releases uit te brengen en is bereid om in deze serie een kopie van de mastertape te gebruiken als de originele tape niet beschikbaar is. Alle LP's worden uitgebracht in beperkte oplages en zullen waarschijnlijk gezocht worden door verzamelaars.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen