• Analogue Productions BILLIE HOLIDAY – LADY IN SATIN

BILLIE HOLIDAY – LADY IN SATIN

180g Vinyl, Double LP - AAPJ 144-45
Artikelnummer:
8014475
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€85,00
Incl. btw

BILLIE HOLIDAY – LADY IN SATIN

TITLE

1. I'm A Fool To Want You
2. For Heaven's Sake
3. You Don't Know What Love Is
4. I Get Along Without You Very Well
5. For All We Know
6. Violets For Your Furs
7. You've Changed
8. It's Easy To Remember
9. But Beautiful
10. Glad To Be Unhappy
11. I'll Be Around

"Lady In Satin" is het voorlaatste album dat Billie Holiday heeft opgenomen en tijdens de opnames was het duidelijk dat haar gezondheid er slecht aan toe was. Alcohol en drugs hadden haar stem fragiel en ruw gemaakt. Maar toch was daar nog steeds haar onmiskenbare stijl en frasering, die haar tot een van de populairste jazzzangeressen maakte. En de grote emotionele diepte van haar interpretaties die ze in elk nummer wist te leggen.

Opgenomen in 1958, is dit het laatste album dat Holiday tijdens haar leven heeft uitgebracht. Zoals gebruikelijk is het materiaal afkomstig uit de Great American Songbook. Net als in haar Decca-tijd wordt ze begeleid door een weelderige orkestrale arrangement met blazers, strijkers, rieten en zelfs een koor, onder leiding van bandleider Ray Ellis. Het bleek de duurste muzikale productie van Holiday te zijn. Solisten op het album waren onder meer Mel Davis, Urbie Green en bebop-trombonepionier J.J. Johnson.

De stereodubbele LP is geremasterd door Bernie Grundman en geproduceerd door Quality Record Pressings. De gatefold hoes bevat twee LP's op 45 rpm. De remastering door Grundman zorgt ervoor dat het album nog beter tot zijn recht komt en de luisteraar meeneemt in de emotionele diepte van Billie Holiday's interpretaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen