• MFSL BILLY JOEL - THE STRANGER

BILLY JOEL - THE STRANGER

Hybrid-SACD - UDSACD 2089
Artikelnummer:
7208963
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2089
UPS/EAN/JAN: 821797208963
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 20.7.2012
Label: MFSL

BILLY JOEL - THE STRANGER

TITLE

1. Movin’ Out (Anthony’s Song)
2. The Stranger
3. Just the Way You Are
4. Scenes From an Italian Restaurant
5. Vienna
6. Only the Good Die Young
7. She’s Always a Woman
8. Get It Right the First Time
9. Everybody Has a Dream/The Stranger (Reprise)

Billy Joels album "The Stranger", dat in 1977 werd uitgebracht, betekende zijn langverwachte doorbraak. Phil Ramone, die onder andere met Simon & Garfunkel had gewerkt, produceerde de LP en hielp Joel om van zijn al perfecte arrangementen en ontroerende teksten echte hits te maken. Geen van zijn eerdere ballads raakte het hart zo hard als 'Just The Way You Are', waarvoor hij in 1979 de Grammy voor Song of the Year won. Ook het album zelf, dat door Rolling Stone op nummer 67 van de 500 beste albums aller tijden werd geplaatst, won een Grammy.

Joels stem is vol bitterzoete verlangens, uitbundigheid en een toewijding aan de arbeidersklasse die van Bruce Springsteen had kunnen komen. Met grote dynamiek tekent hij rijke details in levendige kleuren en maakt hij weemoedige gevoelens hoorbaar. Iets minder subtiel was echter de tekst van 'Only The Good Die Young', waarin een jongen probeert zijn katholieke vriendin te verleiden. Hoewel ze op het einde haar onschuld behoudt, werd het nummer door veel Amerikaanse radiostations verbannen als 'anti-katholiek'. Dit verbod zorgde echter juist voor meer aandacht, zoals Joel in 2008 rapporteerde: 'Zodra ze het verboden, begon het album omhoog te schieten in de hitlijsten.'

Het MFSL Re-Issue van "The Stranger" wordt uitgebracht als Hybrid-SACD in een Mini-LP-cover met een doorlopend serienummer als Limited Edition. De remastering werd gedaan door Rob LoVerde op basis van de originele tapes. Een handleiding met de songteksten wordt meegeleverd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen