• Speakers Corner BLUE ÖYSTER CULT - SECRET TREATIES

BLUE ÖYSTER CULT - SECRET TREATIES

180g Vinyl, LP - SCR-32858
Artikelnummer:
9714572
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-32858
UPS/EAN/JAN: 4260019714572
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 24.7.2014
Label: Speakers Corner

BLUE ÖYSTER CULT - SECRET TREATIES

TITLE

1. Career Of Evil
2. Subhuman
3. Dominance And Submission
4. ME 262
5. Cagey Cretins
6. Harvester Of Eyes
7. Flaming Telepaths
8. Astronomy

In de tijd van de hardrock, omringd door felle concurrenten met zulke geweldige namen als The Doors, Black Sabbath en The Rolling Stones, moest een band meer doen dan alleen maar histrionisch pathos, biker boogie, een vaardige leadgitarist en een scherpzinnige zanger om aandacht te trekken. De band Blue Öyster Cult, opgericht op Long Island in 1971, bezat dit alles en veel meer, met korte scenario's in hun teksten die de verbeelding van mensen opriepen. Het tijdschrift Rolling Stone was enthousiast en schreef dat het was alsof je "Hitchcock en Kubrick verhalen hoorde uitwisselen over hun natte dromen" en dat de groep "esthetiek en rockmuziek zo goed mixt".

Op hun derde studioalbum "Secret Treaties" bereikte BÖC het hoogtepunt van hun muzikale evolutie met onvergetelijke nummers als "Career Of Evil", "Subhuman" en "Astronomy". De teksten hebben literaire waarde, maar zijn zeker niet bedoeld voor gevoelige zielen - de zinnen zijn direct en opzettelijk droog gearticuleerd. De muziek is net zo uitgesproken en extravert als de teksten: het gitaargeluid is staalhard en rechttoe rechtaan, af en toe aangevuld met een wiegende Hammond groove, en keer op keer overtroffen door prachtig ruwe snaarsolo's die de taal spreken van harde, meedogenloze en volle rock.

Eric Bloom (zang, toetsen, gitaar); Allen Lanier (toetsen, gitaar, synthesizer); Donald 'Buck Dharma' Roeser (gitaar, zang); Joe Bouchard (bas, zang); Albert Bouchard (drums, zang)

Opname: 1974 door Tim Geelan en Jerry Smith

Productie: Murray Krugman en Sandy Pearlman

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van alleen pure analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen