• MFSL BOB DYLAN - THE FREEWHEELIN' (MONO)

BOB DYLAN - THE FREEWHEELIN' (MONO)

Hybrid Mono SACD - UDSACD 2178
Artikelnummer:
7217866
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2178
UPS/EAN/JAN: 821797217866
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid Mono SACD
Publicatiedatum: 8.11.2017
Label: MFSL

BOB DYLAN - THE FREEWHEELIN' (MONO)

TITLE

1. Blowin’ in the Wind
2. Girl From the North Country
3. Masters of War
4. Down the Highway
5. Bob Dylan’s Blues
6. A Hard Rain’s A-Gonna Fall
7. Don’t Think Twice, It’s All Right
8. Bob Dylan’s Dream
9. Oxford Town
10. Talking World War III Blues
11. Corrina, Corrina
12. Honey, Just Allow Me One More Chance
13. I Shall Be Free

Het is de klank van verandering. De muzikale stem van een nieuwe manier van denken. En het begin van wat misschien wel de meest succesvolle carrière in de geschiedenis van de muziek is. The Freewheelin' was de artistieke en commerciële doorbraak van Bob Dylan. Vergeleken met zijn voorgaande album was het een enorme sprong vooruit, want laten we eerlijk zijn: het eerste album van Bob Dylan was een flop. Met ongeveer 5000 verkochte exemplaren dekte de platenmaatschappij nauwelijks de productiekosten en producent John Hammond werd flink bekritiseerd. Gelukkig liet hij zich niet van zijn geloof in de jonge artiest afbrengen! Zo ontstond in 1962 The Freewheelin'. In plaats van te vertrouwen op covers, zoals op zijn debuutalbum, toonde Dylan hier zijn talent als songwriter en nam hij met nummers als Blowin' in the Wind, Masters of War en A Hard Rain's A-Gonna Fall al zijn critici de wind uit de zeilen.

Dylans songs zijn de weerspiegeling van de zorgen, thema's en emoties waarmee een heel land bezig was. Met een bijna opdringerlijke eerlijkheid, een duidelijk moreel wereldbeeld en bijtende kritiek wijst hij met zijn vinger naar de waanzin van de oorlog, de hypocrisie van de rassenscheiding, de noodzaak van burgerrechten en vrijheid. Daarnaast laat hij met dezelfde begaafdheid in Bob Dylan's Blues of Bob Dylan's Dream ook een vrolijke, absurd-komische kant zien of zingt hij prachtige liefdesliedjes (Girl From the North Country). Dylan bracht nog vele andere uitstekende albums uit, maar hij overtrof nooit 'The Freewheelin''.

Het MFSL-Re-Issue als Mono-Hybrid-SACD verschijnt als Limited Edition (3000 exemplaren) met een doorlopend serienummer en bevat een boekje met een essay van Nat Hentoff. Rob LoVerde is verantwoordelijk voor de remastering, bijgestaan door Shawn R. Britton.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen