• Stockfisch Carrie Newcomer The Slender Thread

Carrie Newcomer The Slender Thread

180g 45rpm 2LP SFR 357.8088.1
Artikelnummer:
7808812
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€36,50
Incl. btw

Carrie Newcomer The Slender Thread 180g 45rpm 2LP SFR 357.8088.1

TITLE

Side A: 1. I Believe 2. There Is A Tree 3. Geodes

Side B: 4. The Slender Thread 5. Cedar Rapids 10 AM 6. If Not Now 7. Sparrow

Side C: 1. The Wind Does Not Understand Glass 2. Longing 3. The Gathering of Spirits

Side D: 4. Haunted 5. The Weight of Water 6. Bare To the Bone

Carrie Newcomer is een songwriter, opnamekunstenaar, performer en opvoeder. Een vriendelijke, niet-dogmatische maar tegelijkertijd diepe spiritualiteit vormt de kern van haar kunstenaarschap.

Ze is beschreven als een “prairiemysticus” door de Boston Globe en een persoon die “alle juiste vragen stelt” door Rolling Stone, en

“Ze is het soort artiest wiens muziek je doet stoppen, denken en dan zeggen, dat is zooo true … ‘(The Dallas Morning News).
Carrie Nieuwkomer

“Elke dag zijn we levende momenten van gratie en verwondering, schaduw en licht. Dit zijn de momenten waar ik over schrijf.”

Dit alles alleen al zou indrukwekkend zijn, maar het is Carrie’s diepe en warme stem die uiteindelijk alle weerstand oplost en je naar binnen trekt, om je nooit meer los te laten.

Er is een reden waarom ze vaak wordt vergeleken met iconische zangers zoals Karen Carpenter of Mary Chapin Carpenter: “een stem zo rijk als Godiva-chocolade” (The Austin Statesman).

“De slanke draad”
Er was eens een zanger uit een ver land die eerlijk was en zong met de stem van een engel. Haar naam was Nieuwkomer, hoewel ze over een rijke artistieke ervaring beschikte.

De meester-troubadours van Stockfisch hoorden van deze prachtige zangeres, en omdat in een sprookje niets onmogelijk is, zwaaiden ze met hun toverstokken en zwaaiden haar over de brede,

brede oceaan om uiteindelijk in de legendarische akoestische grot van Northeim te landen. Daar versterkten ze haar gouden stem met luiten, fluiten en andere fantastische instrumenten …

Het mooie is: dit is geen sprookje, of meer correct, voor de dichters, dromers en connaisseurs

(eigenlijk voor ons allemaal), dit is een sprookje dat uitkomt!

Met zijn warme, pakkende deuntjes en zachte, herfstachtige gloed kan The Slender Thread, het debuutalbum van Newcomer op Stockfisch, gemakkelijk een gewoonte worden …

Je kunt het niet laten om de indruk te krijgen – Carrie Newcomer heeft een gave voor geluk.

Voor de artiest zelf zijn haar liedjes overigens oude vrienden – ze staan voor haar vriendschap met het leven, mensen en niet in het minst met muziek.

The Slender Thread lonkt met de belofte van een goede vriend in wording – of misschien een hele groep goede vrienden in deze liedjes en melodieën die zeker in je hoofd blijven hangen.

Ondanks alle harmonie worden ook meer reflecterende thema’s aangeraakt. Maar op zo’n manier dat haar gave van geluk besmettelijk is: het wrijft ook op ons af!

Carrie Newcomer – lead- en harmoniezang, akoestische gitaar / Gary Walters – piano, marimba / Ian Melrose – gitaar, percussie / Jean Kelly – Irish harp / Lutz Möller – keyboards / Jens Kommnick – tin-whistle, ocarina, mandola / Manfred Leuchter – accordeon / Beo Brockhausen – hangen / Lea Morris – backing-vocals / Sven von Samson – percussie / Hans-Jörg Maucksch – fretloze bas

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen