• Pure Pleasure CHARLES MINGUS - EAST COASTING

CHARLES MINGUS - EAST COASTING

180g Vinyl, LP - PPAN-BCP-6019
Artikelnummer:
9621974
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-BCP-6019
UPS/EAN/JAN: 5060149621974
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 9.7.2014
Label: Pure Pleasure

CHARLES MINGUS - EAST COASTING

TITLE

1. Memories of You
2. East Coasting
3. West Coast Ghoast
4. Celia
5. Conversation
6. Fifty-First Street Blues

Kort na het revolutionaire album "Tijuana Moods" werd "East Coasting" opgenomen, maar het bereikte nooit dezelfde faam. De platenmaatschappij Bethlehem koos de naam "East Coasting" om het te onderscheiden van de destijds populaire "West Coast Jazz", maar Mingus positioneerde zich duidelijk tegen het in hokjes plaatsen.

Een bijzonder kenmerk van dit album is de deelname van pianist Bill Evans, die een grote bijdrage levert aan de set, bestaande uit vijf originele nummers en de standaard "Memories of You". Naast Evans wordt de sessie gespeeld door Mingus' "vaste begeleiding", bestaande uit Clarence Shaw, Shafi Hadi (a.k.a. Curtis Porter), Jimmy Knepper en Dannie Richmond.

Mingus toont met "East Coasting" zijn veelzijdigheid als componist en bassist. Het album combineert elementen van swing, bop en blues en creëert daarmee een unieke stijl. De individuele bijdragen van de muzikanten zijn van hoog niveau en zorgen voor een opwindende en gevarieerde luisterervaring. Het is jammer dat "East Coasting" niet de bekendheid heeft gekregen die het verdient, maar het blijft een waardevol document van een van de grootste jazzmuzikanten aller tijden en een belangrijke mijlpaal in zijn oeuvre.

Al met al is "East Coasting" een uitstekend voorbeeld van de inventieve en avontuurlijke jazz die in de jaren vijftig en zestig werd gemaakt. Het album getuigt van de muzikaliteit en het vakmanschap van Charles Mingus en zijn medemuzikanten, en verdient een plek in de collectie van elke jazzliefhebber.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen