• Pure Pleasure CHARLES MINGUS - LET MY CHILDREN HEAR MUSIC

CHARLES MINGUS - LET MY CHILDREN HEAR MUSIC

180g Vinyl, LP - PPAN-KC-31039
Artikelnummer:
9621134
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-KC-31039
UPS/EAN/JAN: 5060149621134
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 22.2.2010
Label: Pure Pleasure

CHARLES MINGUS - LET MY CHILDREN HEAR MUSIC

TITLE

1. The Shoes Of The Fisherman's Wife Are Some Jive Ass Slippers
2. Adagio Ma Non Troppo
3. Don't Be Afraid, The Clown's Afraid Too
4. Hobo Ho
5. The Chill Of Death
6. The I Of Hurricane Sue

De titel van het album "Let My Children Hear Music" geeft al aan dat het hier om iets bijzonders gaat. Het album, uitgebracht door Columbia, wordt beschouwd als een hoogtepunt in het oeuvre van Charles Mingus. Op de achterkant van de hoes bedankt Mingus de producer Teo Macero voor zijn "onvermoeibare inspanningen om het beste album te produceren dat ik ooit heb gemaakt". Het album bevat opnames van stukken die Mingus over een periode van jaren heeft geschreven en geperfectioneerd. Het is de eerste keer dat hij deze stukken met een groot orkest heeft kunnen opnemen.

Ondanks enkele problemen tijdens de opname en de onduidelijkheid over de exacte bezetting van het orkest, zijn de opnamen van "Let My Children Hear Music" van uitzonderlijke kwaliteit. Elk stuk heeft zijn eigen sterke punten, maar twee stukken springen er echt uit: "Adagio Ma Non Troppo" en "Hobo Ho". Het eerste stuk is gebaseerd op een pianospel van Mingus zelf en heeft een logische structuur en kristallijne momenten van schoonheid. Het tweede stuk is een krachtig, chaotisch stuk met een passievolle saxofoonsolo van James Moody en opzwepende riffs van de achtergrondblazers.

Het album "Let My Children Hear Music" is een must-have voor elke serieuze jazzfan. Het bevat een essay van Mingus dat leest als een inspirerend basgitaarsolo en dat een groot gebied bestrijkt. De bezetting van het orkest is niet helemaal duidelijk, maar het album bevat in elk geval bijdragen van Snooky Young, Jimmy Knepper, Julius Watkins, Charles McPherson, Jaki Byard, Ron Carter, Charles McCracken en Dannie Richmond.

Kortom, "Let My Children Hear Music" is een prachtig album dat de veelzijdigheid en het vernuft van Charles Mingus als componist en bandleider laat zien. Het is een album dat elke jazzliefhebber in zijn collectie zou moeten hebben.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen