• Sony Hongkong CHET BAKER - CHET IS BACK!

CHET BAKER - CHET IS BACK!

K2 HD - Sony 88765473952
Artikelnummer:
4739520
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€42,00
Incl. btw

CHET BAKER - CHET IS BACK!

TITLE

1. Well, You Needn't
2. These Foolish Things
3. Barbados
4. Star Eyes
5. Over The Rainbow
6. Pent Up House
7. Ballata In Forma Di Blues
8. Blues In The Closet
9. Chetty's Lullaby
10. So Che Ti Perdero
11. Motivo Su Raggio Di Luna
12. Il Mio Domani

Chet Baker, een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van zijn tijd, stond bekend om zijn unieke stijl en zijn vermogen om niet alleen zijn instrument te beheersen, maar ook om te zingen. Met zijn fijne gelaatstrekken was hij bovendien een favoriet van fotografen. In 1962 nam hij het album Chet is Back! op in de RCA-studio's in Rome. Aan de opnames ging een tumultueuze tijd vooraf. Baker experimenteerde uitbundig met verschillende drugs, verloor in 1959 zijn muzikantenlicentie voor New York vanwege drugshandel, verhuisde kort daarna naar Europa en raakte ook daar regelmatig in de problemen. Maar een luisterbeurt naar Over The Rainbow is genoeg om te weten dat Baker, ondanks alle tegenslagen, met Chet is Back! een klassieker heeft geproduceerd.

Het sextet met opkomende Europese jazzmuzikanten zoals Bobby Jaspar (saxofoon) en Amedeo Tommasi (piano) speelde bop-geluiden als Pent-Up House en Well, You Needn't, maar ook de ballade Ballata in forma di blues, gecomponeerd door Tommasi, en de standaard These Foolish Things. Misschien heeft Baker nooit beter geklonken.

De CD Chet is Back! is onderdeel van een serie van Sony Music K2 HD-producties die op initiatief van het bedrijf in Hong Kong zijn vervaardigd. Sony Music in Hong Kong volgt het voorbeeld van First Impression Music, die erin slaagt om zijn opnames in het notoir door productpiraterij getroffen Hong Kong tegen hoge prijzen te verkopen. Daarom heeft Sony enkele enorm populaire producties, waaronder deze, laten herwerken door Hakamata Takeshi, die als mastering engineer ook verantwoordelijk is voor de FIM-producties, in de JVC FLAIR Studio in Tokio. De K2 HD's worden in Japan geproduceerd en verschijnen in een prachtig ontworpen hardcoverboekje met K2HD-logo en beschermhoes. De CD's zelf zijn ook nog eens beschermd met een viltomslag.

Let op: Deze CD's zijn daadwerkelijk nieuw gemastered (K2 HD Mastering) en mogen niet verward worden met in Japan verkrijgbare CD's die alleen zijn omgezet (K2 HD Coding).

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen