• Speakers Corner CHET BAKER SEXTET - CHET IS BACK

CHET BAKER SEXTET - CHET IS BACK

180g Vinyl, LP - SCR-10307
Artikelnummer:
9712363
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-10307
UPS/EAN/JAN: 4260019712363
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 9.6.2005
Label: Speakers Corner

CHET BAKER SEXTET - CHET IS BACK

TITLE

1. Well, You Needn' t
2. These Foolish Things
3. Barbados
4. Star Eyes
5. Over The Rainbow
6. Pent Up House
7. Ballata In Forma Di Blues
8. Blues In The Closet

Chet Baker was een van de meest tragische figuren in de jazzwereld, die leefde op het randje van het bestaan en zichzelf verwoestte met drugs en alcohol. Veertig jaar geleden was hij voortdurend onderweg van het ene Europese jazzclub naar het andere. Aangezien de lokale ritmegroepen niet altijd van topkwaliteit waren, was het logisch om de allerbesten uit verschillende landen te kiezen voor een filmmuziekproductie in Italië. En het was even logisch dat RCA's Italiaanse dochteronderneming de muzikanten in januari 1962 de studio in bracht.

Met één uitzondering zijn alle acht nummers op deze plaat zogenaamde standards. De twee blazers eisen totale concentratie van de ritmesectie terwijl ze ontspannen en laid-back harmonische patronen aanhouden. En dit is iets wat de Italiaanse Tommasi, de Belgische Thomas, de Fransman Quersin en de Zwitserse Humair met nonchalance doen. De twee ballades "These Foolish Things" en de enige nieuwe compositie "Ballata In Forma Di Blues" zijn tussen de andere nummers geplaatst en geven de luisteraar ruimte om te ademen. Ze worden omringd door nummers met een snel tempo, die allemaal het hoge niveau van vakmanschap van Chet Baker en Bobby Jaspar demonstreren. En dan is er nog "Over The Rainbow", waarvan het thema gekoppeld is aan een andere tragische figuur uit de muziekgeschiedenis, Judy Garland: Chet tovert met zijn trompet pure magie in het middengedeelte.

Gelukkig zijn deze opnames - gemaakt in Rome in 1962 - niet uitsluitend voor verzamelaars die in de jaren zestig leven. Deze heruitgave op LP biedt nu de mogelijkheid om naar uitstekende muziek te luisteren en te genieten van de hoes - precies zoals deze was op de oorspronkelijke opname: een onschatbare parel!

Chet Baker (tp); Bobby Jaspar (ts, fl); Amadeo Tommasi (p); René Thomas (g); Benoit Quersin (b); Daniel Humair (dr)

Opname: januari 1962 in Rome, Italië in mono.

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van puur analoge componenten, vanaf de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vindt u op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen