• Pure Pleasure CLIFFORD JORDAN QUARTET - GLASS BEAD GAMES

CLIFFORD JORDAN QUARTET - GLASS BEAD GAMES

180g Vinyl, Doppel-LP - PPAN-SES-19737/8
Artikelnummer:
4962296
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€52,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-SES-19737/8
UPS/EAN/JAN: 506014962296
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 06.04.2022
Label: Pure Pleasure

CLIFFORD JORDAN QUARTET - GLASS BEAD GAMES

TITLE

1. Powerful Paul Robeson
2. Glass Bead Games
3. Prayer To The People
4. Cal Massey
5. John Coltrane
6. Eddie Harris
7. Biskit
8. Shoulders
9. Bridgework
10. Maimoun
11. Alias Buster Henry
12. One For Amos

"Nachpressung eingetroffen" is een Duitse uitdrukking die betekent dat er opnieuw exemplaren van een bepaald product zijn binnengekomen. In dit geval gaat het om de heruitgave van "Glass Bead Games", het vijfde deel van de Dolphy-serie en een belangrijk werk binnen de Strata East-beweging.

Dit album is het hoogtepunt van de amorf genre dat een ongebruikelijke weg bewandelde tussen Post-Bop, Avantgarde uit de jaren 70 en spirituele Jazz met Groove. Het was een tijd van creativiteit en vernieuwing in de jazzmuziek en "Glass Bead Games" is daar een prachtig voorbeeld van.

Een van de belangrijkste artiesten op dit album is Clifford Jordan, een saxofonist die met zijn muzikale taal een diepe indruk achterlaat bij de luisteraar. Zijn spel is zo moeiteloos en overtuigend dat het geen wonder is dat zijn authentieke stem vaak ongehoord blijft in een tijd van woede en onrust.

Jordan is een ware meester op zijn instrument en hij heeft gelijkgestemde muzikanten nodig om zijn verhaal te vertellen. Samen met pianisten Stanley Cowell en Cedar Walton, bassisten Bill Lee en Sam Jones en drummer Billy Higgins creëert hij een collectief geluid dat onvergetelijk is. Hun briljante samenwerking resulteert in een album dat misschien wel het belangrijkste saxofoonspel sinds Coltrane is.

De muziek op "Glass Bead Games" is zo persoonlijk en expressief dat het niet uitmaakt welke techniek er nodig is om de boodschap over te brengen. Jordan en zijn collega's laten de hoogtepunten slechts suggereren en weten zo een diepe indruk achter te laten bij de luisteraar. Hun muziek is een verhaal dat verteld moet worden en dat doet het op een overtuigende en inspirerende manier.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen