• Analogue Productions COLEMAN HAWKINS - WRAPPED TIGHT

COLEMAN HAWKINS - WRAPPED TIGHT

Hybrid-SACD - CIPJ 87 SA
Artikelnummer:
8008764
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

COLEMAN HAWKINS - WRAPPED TIGHT

TITLE

1. Wrapped Tight 
2. Intermezzo 
3. Out Of Nowhere 
4. Indian Summer 
5. Red Roses For A Blue Lady 
6. Marcheta 
7. Beautiful Girl 
8. She's Fit 
9. And I Still Love You 
10. Bean's Place

In februari 1966 bracht het Impulse-label het laatste grote album van Coleman Hawkins uit. Zelfs 43 jaar na zijn debuut had Hawkins nog steeds nieuwe ideeën en schreef hij zelfs een van de nummers, genaamd "She's Fit". Kenners horen ook de muzikale invloed van John Coltrane op het werk van Hawkins. Helaas lijkt dit het laatste grote muzikale moment in het leven van Coleman Hawkins te zijn geweest, aangezien hij steeds meer aan alcohol verslaafd raakte en interesse in het leven verloor.

Op deze opname horen we Coleman Hawkins op tenorsaxofoon, Bill Berry op trompet, Buddy Catlett op bas, Urbie Green op trombone, Barry Harris op piano, Eddie Locke op drums en Snooky Young op de tweede trompet.

Deze opname maakt deel uit van een reeks heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder leiding van masteringprofessional Kevin Gray worden de analoge mastertapes opnieuw bewerkt bij AcoustTech in Californië en worden ze uitgebracht als hybride SACD. De geluidskwaliteit van deze heruitgaven overtreft zelfs op de CD-track duidelijk de originele LP's uit de jaren 60 en is aanzienlijk beter dan eerdere digitalisaties.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen