• Pure Pleasure CREATIVE ARTS ENSEMBLE - ONE STEP OUT

CREATIVE ARTS ENSEMBLE - ONE STEP OUT

180g Vinyl, LP - PPAN-NS-913
Artikelnummer:
9623008
Levertijd:
Levertijd 2 tot 5 werkdagen
Reviews:
€35,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): PPAN-NS-913
UPS/EAN/JAN: 5060149623008
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 30.4.2021
Label: Pure Pleasure

CREATIVE ARTS ENSEMBLE - ONE STEP OUT

TITLE

1. One Step Out
2. Flashback Of Time
3. All Praises Due
4. Stars In Lightyear Time

"One Step Out" is het debuutalbum van Creative Arts Ensemble, uitgebracht op Nimbus West, en tot op heden een van de meest gezochte en hoog aangeschreven titels van het label. Het album is een tijdloos werk van underground jazz uit Los Angeles, gespeeld en samengesteld door pianist en componist Kaeef Ruzadun. Hij treedt op met het Creative Arts Ensemble, de groep die voortkwam uit het legendarische Pan Afrikan Peoples Arkestra van Horace Tapscott.

Kaeef werd in de late jaren 1970 onderdeel van de Tapscott-kring. Zijn eerste ontmoeting met de Arkestra-ethos was in het beroemde "Great House," een groot huis dat de bandleden hadden gekozen als plek om samen te wonen. Het leven daar bestond uit een oneindige opeenvolging van muziek, dans en gemeenschapsevenementen. Geïnspireerd door dit voorbeeld en door het Art Ensemble of Chicago, volgde Kaeef deze weg en werd de leider van zijn eigen band. "One Step Out" is een sleutelwerk van radicale, onafhankelijke underground jazz.

Muzikanten: Kaeef Ruzadun (piano), B.J. Crowley (Shaleethia) (zang), (Jiggs) Wilbert Hemsley (tenorsaxofoon), Gary Bias (altsaxofoon, sopraansaxofoon), Dadesi Komolafe (dwarsfluit), George Bohannon (trombone), Jeff Clayton (baritonsaxofoon), Al White (trompet), (The Skipper) Henry Franklin (contrabas), SonShip Phaeus (drums, percussie)

Compositie: Kaeef Ruzadun

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen