• MFSL CROSBY, STILLS AND NASH - CROSBY, STILLS AND NASH [ULTRADISC ONE STEP LP]

CROSBY, STILLS AND NASH - CROSBY, STILLS AND NASH [ULTRADISC ONE STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 2-021
Artikelnummer:
7202121
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:

€199,00 €139,00

Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 2-021
UPS/EAN/JAN: 821797202121
Aantal Lp’s: 2
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 6.1.2023
Label: MFSL

CROSBY, STILLS AND NASH - CROSBY, STILLS AND NASH [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. Suite: Judy Blue Eyes
2. Marrakesh Express
3. Guinnevere
4. You Don't Have To Cry
5. Pre-Road Downs
6. Wooden Ships
7. Lady of the Island
8. Helplessly Hoping
9. Long Time Gone
10. 49 Bye-Byes

Het debuutalbum van de eerste echte "superband", dat viervoudig platina behaalde, wordt beschouwd als baanbrekend voor de ontwikkeling van populaire muziek. Nadat multi-instrumentalist Stephen Stills de Buffalo Springfield-band verliet, keerde David Crosby de Byrds de rug toe en deed Graham Nash hetzelfde met de Hollies. Ze speelden samen in topvorm - harmonieus, innovatief en met sterke teksten.

Uitgebracht in 1969 op Atlantic Records, geniet de oorspronkelijke opname van "Crosby, Stills & Nash" nu van een geremasterde heruitgave als genummerde hybride SACD via Mobile Fidelity, die de audiophile fans van de legendarische folkrockband zal verheugen. De polyfone vocale harmonieën, kenmerkend voor CSN, worden intens benadrukt in de remastering van de oorspronkelijke mastertapes. Geweldige nummers zoals "Suite: Judy Blue Eyes", "Marrakesh Express", "Long Time Gone" of "Helplessly Hoping" inspireren met een gedetailleerde presentatie, waarin zelfs de verweven gitaarpartijen prachtig werken. Realistisch en sfeervol gereproduceerd, is de heruitgave van deze klassieker een echt luisterplezier.

De One Step LP-boxen van MFSL zijn de benchmark in het veld van audiophile heruitgaven en van hoge kwaliteit, zelfs boven de andere producties van waarschijnlijk 's werelds bekendste remasteringstudio. De oorspronkelijke analoge tape werd door de MFSL-geluidstechnici overgebracht naar een 4xDSD-bestand na een individuele aanpassing van de trackpositie van de tape en de bias-instelling voor elk individueel nummer. Dit werd vervolgens gebruikt om de laksnede te maken in de Sebastopol-studio.

Wat bijzonder is aan de LP's is niet alleen een nieuwe vinylkorrel zonder koolstofkleurstoffen die bij RTI in Camarillo wordt gebruikt, maar vooral het one-step proces van LP-productie. De enige plek waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen, is in de MFSL-studio in Californië. Hiermee wordt het volgende bedoeld: bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een initiële "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Van hieruit wordt een "moederstempel" met de juiste groefstructuur gecreëerd. Hiervan wordt vervolgens de daadwerkelijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en geconsumeerd om de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur te persen. Deze aanpak maakt het mogelijk om bijna elk aantal LP's te persen met slechts één coating snede.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen