• Analogphonic DANIEL SHAFRAN – SHOSTAKOVICH: CELLO SONATA; SCHUBERT: ARPEGGIONE SONATA

DANIEL SHAFRAN – SHOSTAKOVICH: CELLO SONATA; SCHUBERT: ARPEGGIONE SONATA

180g Vinyl, LP - S80702P
Artikelnummer:
1787023
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€49,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): S80702P
UPS/EAN/JAN: 8803581787023
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 26.9.2018
Label: Analogphonic

DANIEL SHAFRAN – SHOSTAKOVICH: CELLO SONATA; SCHUBERT: ARPEGGIONE SONATA

TITLE

Shostakovich
Cello Sonata, Op 40
1. First Movement: Moderato
2. Second Movement: Moderato Con Moto
3. Third Movement: Largo
4. Fourth Movement: Allegretto


Schubert
Sonata In A Minor, "Arpeggione"
1. First Movement: Allegro Moderato
2. 1 Second Movement: Adagio
3. 2 Third Movement: Allegretto

De Russische cellist Daniel Shafran en pianiste Lydia Pecherskaya tonen zich in topvorm in deze opname uit 1961: substantiële klanken, gepassioneerd spel. Enkele weken na zijn debuut in de Verenigde Staten speelde Shafran opnieuw in Carnegie Hall en overtuigde het publiek opnieuw met zijn zingende cello-geluid, precisie, finesse en de gemakkelijk waarmee hij complexe passages meester was.

Shafran wordt geprezen om zijn technische virtuositeit en expressiviteit. Hij staat bekend om zijn rijke, donkere en sonore klank en wordt beschouwd als een van de grootste cellisten van de twintigste eeuw. Lydia Pecherskaya, met wie hij in deze opname samenwerkt, is een gerenommeerde pianiste en muziekpedagoog uit Rusland. Samen leveren ze een krachtige en memorabele uitvoering van de werken op deze opname, waaronder de cellosonate van Dmitri Shostakovich en de "Introduction and Polonaise brillante" van Frédéric Chopin.

De opname zelf is een weergave van de hoogstaande kwaliteit van de Sovjet-opnames uit die tijd. De geluidskwaliteit is opmerkelijk helder en levendig en toont het ongeëvenaarde talent van deze twee musici. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze opname tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een van de meest gedenkwaardige uit de carrière van Shafran en Pecherskaya, en een must-hear is voor alle liefhebbers van klassieke muziek.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen