• ORG DIANA KRALL – ALL FOR YOU

DIANA KRALL – ALL FOR YOU

180g Vinyl, Doppel-LP - ORG 006-45
Artikelnummer:
3000030
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€99,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): ORG 006-45
UPS/EAN/JAN: 0864993000030
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 19.6.2015
Label: ORG

DIANA KRALL – ALL FOR YOU

TITLE

1. I'm an Errand Girl for Rhythm
2. Gee Baby, Ain't I Good to You
3. You Call It Madness
4. Frim Fram Sauce
5. Boulevard of Broken Dreams
6. Baby, Baby All the Time
7. Hit That Jive, Jack!
8. You're Looking at Me
9. I'm Thru With Love
10. Deed I Do
11. A Blossom Fell
12. If I Had You

All for You is een eerbetoonalbum aan het Nat King Cole Trio en werd uitgebracht in 1996, voordat Diana Krall een superster werd in de jazzwereld. Ondanks de latere commercieel succesvollere albums, is het juist All for You dat de critici tot op de dag van vandaag het meest enthousiast maakt. De zeer persoonlijke piano-interpretaties op een Hamburgse Steinway met subtiele begeleiding van de band en een buitengewoon aanwezige stem getuigen van Kralls diepe fascinatie voor het werk van Nat King Cole als pianist.

Voorafgaand aan de opnames in New York in oktober 1995 was Diana Krall maandenlang op tournee geweest met gitarist Russell Malone en bassist Paul Keller. Ze was ervan overtuigd dat de betovering van het werk van het Nat King Cole Trio alleen kon worden vastgelegd als er daadwerkelijk een band speelde en niet samengestelde studiomuzikanten. In de jazz is het zeldzaam om zonder drums een nummer precies en toch toegankelijk te presenteren. Hier krijg je een les over dit onderwerp. Alleen bij het nummer "Boulevard of Broken Dreams" neemt het drumstel zijn rol over.

De ORG-uitgave is geperst met zeer veel ruimte op vier 45-toeren-LP-zijden. Bernie Grundman is verantwoordelijk voor de mastering en alles is verpakt in een extra dik gatefold cover. En alleen om alle critici van Diana Kralls vaardigheden gerust te stellen: ja, ook op dit album heeft ze lange benen en is ze knap. Desondanks kan ze verdomd goed piano spelen en heeft ze een stem die beschreven kan worden als een mix van honing en Schotse whisky.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen