• Universal Music DIANA KRALL – WHEN I LOOK IN YOUR EYES

DIANA KRALL – WHEN I LOOK IN YOUR EYES

UHQCD - UCCU - 40146 UHQ
Artikelnummer:
UCCU - 40146 UHQ
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): 40146 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031393086
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 2.9.2020
Label: Universal Music

Diana Krall – When I Look In Your

1. Let's Face The Music And Dance
2. Devil May Care
3. Let's Fall In Love
4. When I Look In Your Eyes
5. Popsicle Toes
6. I've Got You Under My Skin
7. I Can't Give You Anything But Love
8. I'll String Along With You
9. East Of The Sun (West Of The Moon)
10. Pick Yourself Up
11. The Best Thing For You
12. Do It Again
13. Why Should I Care

Dit album uit 1999 betekende de definitieve commerciële doorbraak voor de Canadese jazzzangeres Diana Krall. Het album was niet alleen een verkoophit, maar won ook de Grammy's voor 'Best Jazz Vocal' en 'Best Engineered Album'. Met When I Look In Your Eyes werd voor het eerst in 25 jaar een jazzalbum genomineerd voor de categorie 'Best Record of the Year'. Diana Krall was mainstream geworden en haar muziek verscheen zelfs plotseling in televisieseries.

Sommigen beweren dat Diana Krall met dit album definitief heeft laten zien dat haar mooie gezicht het sterkste argument is voor het verkopen van platen, want de knusse jazzinterpretaties, die soms zelfs nog orkestraal worden begeleid, bieden zeer weinig weerstand. Hoe je ook tegen deze kritiek aankijkt, blijkbaar was dit het album waarop velen hebben gewacht om toegang te krijgen tot Diana Krall.

De opname is geproduceerd door Tommy LiPuma, met optredens van gitarist Russell Malone, bassist John Clayton en Ben Wolfe.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-reproductiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Voor krasbescherming wordt nog een laag van hoogwaardig polycarbonaat aangebracht op het zachtere fotopolymeer. De combinatie resulteert in aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze overgang tussen putten en landen van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien levert dit een geluidsbeeld op dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De door Universal Japan aangeboden schijven zijn bovendien gecodeerd in MQA (Master Quality Authenticated). Als u het digitale signaal van de digitale uitgang van uw cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver naar een overeenkomstige MQA-DA-converter stuurt, kunt u een 24-bits signaal genereren met een samplingfrequentie tot 352 kHz op basis van de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen er nu steeds meer albums die niet eerder als SHM-SACD zijn uitgebracht. Doorgaans worden de Universal Archive-mastertapes opnieuw geconverteerd naar DSD en vervolgens bewerkt met de juiste MQA-encoder. Zo zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

John Geplaatst op 13 Februari 2024 at 15:12

Mooie opname en uitvoering

  • + Uitstekende opnamekwaliteit

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen