• MFSL DIRE STRAITS - BROTHERS IN ARMS

DIRE STRAITS - BROTHERS IN ARMS

Hybrid-SACD - UDSACD 2099
Artikelnummer:
7209960
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2099
UPS/EAN/JAN: 821797209960
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 6.8.2013
Label: MFSL

DIRE STRAITS - BROTHERS IN ARMS

TITLE

1. So Far Away
2. Money for Nothing
3. Walk of Life
4. Your Latest Trick
5. Why Worry
6. Ride Across the River
7. The Man’s Too Strong
8. One World
9. Brothers in Arms

Brothers in Arms behoort tot de meest succesvolle en bekende albums aller tijden. Het album lanceerde Mark Knopfler en zijn band naar de top en werd bekroond met twee Grammy Awards, waaronder die voor "Beste Mix". Het is een episch album dat slechts zelden in een decennium verschijnt en altijd al een referentiepunt is geweest voor audiofielen. In 2013 bracht MFSL het album uit als Hybrid-SACD, waarbij de PCM-opname opnieuw werd bewerkt en uiteindelijk in DSD werd geconverteerd. Het resultaat is een realistisch, gebalanceerd, dynamisch en veelzijdig geluid dat nog nooit eerder zo goed klonk als op deze release.

MTV heeft wellicht bijgedragen aan het enorme succes van het album, maar vooral de uitstekend uitgewerkte songs en het onvergetelijke instrumentale spel van de betrokken musici maken het tot een klassieker. Mark Knopflers gitaarriffs en Stings zang in Money for Nothing zijn en blijven onmiskenbaar voor elke muziekliefhebber. De Hybrid-SACD, opnieuw gemasterd door Shawn R. Britton, verschijnt in beperkte oplage met een doorlopend serienummer en een boekje met alle songteksten, verpakt in een mini-LP-cover.

Dit album heeft in de veelheid van uitgaven, alleen al drie CD-varianten, een XRCD en een multikanaals SACD, voor veel discussie gezorgd onder audiofiele verzamelaars. De MFSL-versie heeft ten opzichte van de eerste uitgave uit 1985 een minimale hoeveelheid extra compressie, die nodig was om kleine details in de zang nog nauwkeuriger naar voren te brengen. De geluidsliefhebber zal echter genieten van het veel vollere geluidsbeeld met een fijnere weergave van de zang en drums met volledige resolutie, maar zonder overdreven scherpte. Het klinkt gelukkig niet meer als in de vroege jaren 80, toen digitale precisie de norm was voor het nieuwe medium CD.

KMH Geplaatst op 29 Februari 2024 at 11:01

Prachtige cd. Heb deze nu op elpee, gewone cd en nu ook op sacd. Is leuk om de kleine verschillen te horen tussen de verschillende geluidsdragers.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen