• Audio Wave Industries Music DONALD BYRD - THE CAT WALK

DONALD BYRD - THE CAT WALK

XRCD24 - AWMXR-0009
Artikelnummer:
2200096
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): AWMXR-0009
UPS/EAN/JAN: 0693692200096
Aantal Discs: 1
Format: XRCD24
Publicatiedatum: 9.2.2011
Label: Audio Wave Industries Music

DONALD BYRD - THE CAT WALK

TITLE

1. Say You're Mine
2. Duke's Mixture
3. Each Time I Think Of You
4. The Cat Walk
5. Cute
6. Hello Bright Sunflower

Trompettist Donald Byrd was in het opnamejaar 1961 al een ervaren lid van de Blue Note-familie en had met Pepper Adams al zijn partner op baritonsaxofoon gevonden voor de "hard bop" stijl die zijn opnames kenmerkte. Uit de verschillende samenwerkingen van de twee springt The Cat Walk eruit door de samenwerking met pianist en arrangeur Duke Pearson, die vier van de opnames componeerde.

De line-up bestaat uit Donald Byrd als bandleider op trompet, Pepper Adams op baritonsaxofoon, Duke Pearson op piano, Laymon Jackson op bas en de vaste drummer Philly Joe Jones op drums.

Deze titel maakt deel uit van een hele reeks XRCD24-uitgaven uit de Blue Note-catalogus en is opnieuw gemasterd door Alan Yoshida, een van de uitvinders van het XRCD-proces, vanaf de analoge stereobanden in de Oceanway Studios in Hollywood. De geluidskwaliteit van de XRCDs die onder het label Audio Wave zijn uitgebracht, gaat veel verder dan eerdere digitalisaties en klinkt soms aanzienlijk beter dan de originele lp's. De XRCD wordt geleverd met een mooi vormgegeven boekje met uitstekende foto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen