• Reference Recordings DOUG MACLEOD - A SOUL TO CLAIM

DOUG MACLEOD - A SOUL TO CLAIM

CD - FR-746
Artikelnummer:
1174620
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€20,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): FR-746
UPS/EAN/JAN: 0030911174620
Aantal Discs: 1
Format: CD
Publicatiedatum: 8.4.2022
Label: Reference Recordings

DOUG MACLEOD - A SOUL TO CLAIM

TITLE

1. A Soul To Claim
2. Be What You Is
3. Money Talks
4. Where Are You?
5. Dodge City
6. Smokey Nights And Faded Blues
7. Only Porter At The Station
8. Mud Island Morning
9. Dubb's Talking Disappointment Blues
10. Grease The Wheel
11. Somewhere On A Mississippi Highway
12. There Is Always Love

Reference Recordings is trots om het vijfde album van zanger, songwriter, boeiende verhalenverteller en meesterlijke gitarist Doug MacLeod te presenteren. Voor A Soul To Claim werkte Doug samen met de legendarische producer en geluidstechnicus Jim Gaines (Santana, Stevie Ray Vaughn, Luther Allison, Steve Miller Band) in Gaines' studio in Tennessee, niet ver van zijn nieuwe thuis aan de Mississippi in Memphis.

Net als de oude meesters die hem hebben geleerd, drukt MacLeod's muziek het leven en de tijd uit door middel van een moeilijk te vatten kwaliteit, die misschien gewoon een fijn gevoel voor het wezenlijke is. "In mijn nummers is er humor, maar ook boodschappen over hoe je het leven aankan. Dat is wat ik van de oude bluesartiesten heb geleerd."

Op het album staan twaalf nieuwe originelen van MacLeod. Bij vijf nummers wordt Doug begeleid door de ervaren studioveteranen uit Memphis: Rick Steff (toetsen), Dave Smith (bas) en Steve Potts (drums). Bij zes nummers is Doug alleen te horen en één nummer is een solo-instrumentaal. Doug MacLeod en de bekroonde journalist Dan Forte (Vintage Guitar) leveren de liner notes voor deze release.

Doug MacLeod zegt het volgende: "Bij de blues draait het om de reis, het gaat erom eerlijk vanuit het hart te spreken. Het is een muziek van hoop. Het maakt niet uit welke kaarten je hebt gekregen - of het nu degene zijn waarmee je dit leven bent begonnen of degene die je nu in handen hebt - als het geen goede hand is, kun je er overheen komen."

A Soul To Claim is Doug's 22e album. De artiest is meerdere malen genomineerd voor de Blues Music Award en heeft de Blues Music Award gewonnen, onder andere voor Acoustic Artist of the Year en Acoustic Album of the Year.

"Ik hoop dat ik jullie aan het lachen, huilen en nadenken kan brengen. Maar bovenal hoop ik dat ik jullie kan laten voelen, want daar draait het om bij deze muziek."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen