• MFSL DUKE ELLINGTON - ELLINGTON AT NEWPORT

DUKE ELLINGTON - ELLINGTON AT NEWPORT

140g Vinyl, LP - MOFI 1-035
Artikelnummer:
7100359
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€45,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): MOFI 1-035
UPS/EAN/JAN: 821797100359
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 28.1.2013
Label: MFSL

DUKE ELLINGTON - ELLINGTON AT NEWPORT

TITLE

1. Festival Junction
2. Blues to Be There
3. Newport Up
4. Jeep’s Blues
5. Diminuendo and Crescendo In Blue

Ellington at Newport was de impuls voor Ellingtons comeback in de mainstream. Het is de opname van een spectaculair optreden op het Newport Jazz Festival in Rhode Island in 1956, dat alle verwachtingen van het publiek overtrof en Ellington financieel succes verzekerde tot aan het einde van zijn leven. Het concert begon met een sterk blues-georiënteerde suite die speciaal voor het festival was geschreven, waarin Ellingtons behendige piano-riffs, Jimmy Hamiltons scherpe klarinetpartijen en Clark Terrys trompetpartijen de toon zetten. Het hoogtepunt van de avond was echter een combinatie van de nummers Diminuendo in Blue en Crescendo in Blue, met tenorsaxofonist Paul Gonsalves als solist. Bij de eerste noten begonnen de luisteraars te bewegen, bij het zevende couplet begonnen mensen te dansen. En toen veranderde de zaal gedurende 27 coupletten in een dergelijke opwinding, dat de organisatoren op het punt stonden om het concert af te breken.

Opnieuw gemasterd en geperst bij RTI, brengt Mobile Fidelity deze jazz-klassieker nu uit in de Silver Series met een ongekende transparantie en authenticiteit. Een must-have zowel muzikaal als qua geluidskwaliteit!

Mobile Fidelity Sound Lab Silver Label

Onder de productnaam Silver Label heeft MFSL sinds begin 2011 een nieuwe serie LP's uitgebracht. Deze zijn geremasterd en gesneden bij Mobile Fidelity op de masteringketen ontworpen door Tim de Paravicini en geperst op 140g vinyl bij RTI in Los Angeles. De verpakking voldoet aan dezelfde hoge normen als de bekende Original Master Recording-serie, met een gevoerde rijstpapieren binnenhoes, een beschermende tussenhoes en een opeenvolgend serienummer op de buitenhoes. Mobile Fidelity is ook van plan om een ​​reeks experimentele uitgaven uit te brengen en zal indien het originele bandje niet beschikbaar is, gebruik maken van een kopie van de mastertape voor deze serie. Alle LP's worden uitgebracht als gelimiteerde oplages en zullen waarschijnlijk gezocht worden als verzamelobjecten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen