• Universal Japan Duke Ellington & John Coltrane

Duke Ellington & John Coltrane

SHM Single Layer SACD - UCGQ - 9047
Artikelnummer:
31595251
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UCGQ - 9047
UPS/EAN/JAN: 4988031595251
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 27.9.2023
Label: Universal Japan

DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

TITLE

1. In A Sentimental Mood
2. Take The Coltrane
3. Big Nick
4. Stevie
5. My Little Brown Book
6. Angelica
7. The Feeling Of Jazz

"Duke Ellington & John Coltrane" is een jazzklassieker uit 1962, met de opkomende saxofonist die speelt naast de gevestigde pianist. Je zou denken dat deze combinatie zou hebben geleid tot een dynamische maar gespannen wisselwerking tussen de twee jazzgeneraties. In plaats daarvan was het resultaat een ontspannen, respectvolle ontmoeting van gelijkgestemde muzikale zielen die elkaar de ruimte gaven.

Producent Bob Thiele besloot tegen het uitnodigen van Ellington's zijmensen voor de opnames. De twee protagonisten worden begeleid door bassist Jimmy Garrison, drummer Elvin Jones, bassist Aaron Bell en drummer Sam Woodyard.

Deze titel is een SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de enkellaags SACD en gebruikt een bijzonder lichtdoorlatend plastic (Super High Material). Het maakt een veel betere leesbaarheid van de pit-land structuren op het oppervlak mogelijk dan mogelijk is met hybride SACD's. Universal's SHM SACD's worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD van de master tapes van de albums zonder enige wijzigingen. SHM SACD's kunnen worden afgespeeld op elke SACD-speler. Gelieve geen L'Art du Son of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen te gebruiken. - Let op: Alle titels zijn door Universal Music ontworpen als gelimiteerde editie verzamelobjecten voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen