• Universal Music DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

DUKE ELLINGTON & JOHN COLTRANE

UHQCD - UCCI - 40003 UHQ
Artikelnummer:
UCCI - 40003 UHQ
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): 40003 UHQ
UPS/EAN/JAN: 4988031372401
Aantal Discs: 1
Format: UHQCD
Publicatiedatum: 18.3.2020
Label: Universal Music

Duke Ellington & John Coltrane

1. In a Sentimental Mood
2. Take the Coltrane
3. Big Nick
4. Stevie
5. My Little Brown Book
6. Angelica
7. The Feeling of Jazz

Duke Ellington & John Coltrane is een jazzklassieker uit 1962. Het opkomende saxofoontalent speelt hier naast de gevestigde pianist. Men zou kunnen denken dat deze combinatie leidde tot een dynamische, maar gespannen samenwerking tussen de twee jazzgeneraties. In plaats daarvan was het een ontspannen, respectvolle ontmoeting die ruimte bood aan gelijkgestemde muzikale zielen. Producent Bob Thiele besloot om Ellington's sidemen niet uit te nodigen voor de opnames. De twee hoofdrolspelers worden begeleid door bassist Jimmy Garrison, drummer Elvin Jones, bassist Aaron Bell en drummer Sam Woodyard.

UHQCD staat voor Ultimate High Quality Compact Disc en is een gezamenlijke ontwikkeling van het Japanse CD-replicatiebedrijf Memory-Tech en het Audio Quality CD Company uit Hong Kong. In tegenstelling tot conventionele cd's worden UHQCD's niet geperst uit polycarbonaat, maar gegoten uit een fotopolymeer en uitgehard met UV-licht. Een extra laag van hoogzuiver polycarbonaat wordt toegepast op het zachtere fotopolymeer voor krasbescherming. De combinatie resulteert in een aanzienlijk verminderde reflectie van laserlicht binnenin de cd en een ongeëvenaarde precieze randovergang tussen de putjes en vlakken van de cd. UHQCD's zijn 100% compatibel met standaard cd-spelers. Muzikaal gezien resulteert dit in een geluidsbeeld dat sterk doet denken aan analoge mastertapes.

De schijven die door Universal Japan worden aangeboden, zijn bovendien gecodeerd met MQA (Master Quality Authenticated). Als u het digitale signaal van de digitale uitgang van uw cd-speler of de eerder geripte gegevensstroom van uw muziekserver naar een overeenkomstige MQA-DA converter stuurt, kunt u een 24-bits signaal genereren met een samplingfrequentie tot 352 kHz vanaf de cd-gegevens.

Terwijl de eerste UHQCD-serie van Universal Music Japan vertrouwde op de DSD-gegevens van eerdere SHM-SACD-uitgaven, verschijnen nu, met toenemende populariteit, albums die niet eerder als SHM-SACD waren uitgebracht. Typisch worden de Universal Archive mastertapes opnieuw geconverteerd naar DSD voor dit doel en vervolgens nabewerkt met de geschikte MQA-encoder. Zo zijn de UHQCD's ideaal voor muziekliefhebbers die zo dicht mogelijk bij het geluid van de opname willen komen, maar geen SACD-speler bezitten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen