• Universal Japan Duke Ellington Meets Coleman Hawkins

Duke Ellington Meets Coleman Hawkins

SHM Single Layer SACD - UCGQ
Artikelnummer:
1588161
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€42,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SACD - UCGQ
UPS/EAN/JAN: 4988031588161
Aantal Discs: 1
Format: SHM Single Layer SACD
Publicatiedatum: 27.9.2023
Label: Universal Japan

DUKE ELLINGTON MEETS COLEMAN HAWKINS

TITLE

1. Limbo Jazz
2. Mood Indigo
3. Ray Charles’ Place
4. Wanderlust
5. You Dirty Dog
6. Self Portrait (Of The Bean)
7. The Jeep Is Jumpin’
8. The Ricitic

"Een van de geweldige Ellington-albums, een van de geweldige Hawkins-albums en een van de geweldige albums van de jaren 60," schreef de New York Times in 1995 over deze gezamenlijke opname van twee jazzgrootheden. Ellington en Hawkins hadden het grootste respect voor elkaars werk en speelden al vele jaren met het idee om samen een album op te nemen.

Het werd uiteindelijk gerealiseerd op 18 augustus 1962 in de studio van Rudy van Gelder. Ellington bracht zijn orkest niet mee, maar wel enkele van zijn solisten.

Duke Ellington (p), Coleman Hawkins (ts), Johnny Hodges (as), Harry Carney (bars, bcl), Lawrence Brown (tb), Ray Nance (c, v), Aaron Bell (kb), Sam Woodyard (dr)

Deze titel is een SHM SACD. Dit formaat is de verdere ontwikkeling van de enkellaags SACD en gebruikt een bijzonder lichtdoorlatend plastic (Super High Material). Het maakt een veel betere leesbaarheid van de pit-land structuren op het oppervlak mogelijk dan bij hybride SACD's. Universal's SHM SACD's worden over het algemeen opnieuw gedigitaliseerd naar DSD van de master tapes van de albums zonder enige wijzigingen. SHM SACD's kunnen op elke SACD-speler worden afgespeeld. Gebruik alstublieft geen L'Art du Son of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen. - Let op: Alle titels zijn door Universal Music ontworpen als gelimiteerde oplage verzamelobjecten voor de Japanse markt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen