• MFSL EAGLES - ONE OF THESE NIGHTS [ULTRADISC ONE-STEP LP]

EAGLES - ONE OF THESE NIGHTS [ULTRADISC ONE-STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 2-027
Artikelnummer:
7202725
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:

€199,00 €139,00

Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 2-027
UPS/EAN/JAN: 821797202725
Aantal Lp’s: 2
Format: Ultradisc One-Step LP
Publicatiedatum: 6.1.2023
Label: MFSL

EAGLES - ONE OF THESE NIGHTS

TITLE

1. One of These Nights
2. Too Many Hands
3. Hollywood Waltz
4. Journey of the Sorcerer
5. Lyin' Eyes
6. Take It to the Limit
7. Visions
8. After the Thrill Is Gone
9. I Wish You Peace

"One of These Nights" neemt een belangrijke plaats in binnen de discografie van de Eagles, omdat het het laatste album is dat de groep maakte voordat ze de bajiljoen verkopende "Their Greatest Hits (1971-1975)" compilatie uitbrachten. De timing is veelzeggend. Een coming-out party voor de songwriting vaardigheden van Glenn Frey en Don Henley, het studioalbum - de vierde van de band en de eerste die op nummer 1 kwam in de hitlijsten - betekende de opkomst van de groep naar de status van superster. Met drie enorme hitsingles (de titeltrack, "Lyin' Eyes" en "Take It to the Limit") en genomineerd voor vier Grammy Awards, bevestigde het quadruple-platinum album uit 1975 de Southern California-gebaseerde sound van de Eagles en maakte de band een household name.

Dit album speelt met referentie sonics en ongelooflijke helderheid, het biedt een rijke, dynamische, transparante en driedimensionale kijk op een release die country-rock vooruitstuwde met grote sprongen - en legde de weg vrij voor de opkomst van de Eagles naar wereldwijde superstardom. De mogelijkheid om in te zoomen op de details van de gouden harmonieën, de karakteristieke vocale timbres en de coherente interactie van de Eagles is nog nooit zo goed geweest. Alles aan het album blijft resoneren en verbinden met meerdere generaties, inclusief het opvallende cover artwork.

De One Step LP-boxen van MFSL zijn de benchmark in het veld van audiophile re-issues en kwalitatief zelfs boven de andere producties van waarschijnlijk de meest beroemde remastering studio ter wereld. De originele analoge tape werd door de MFSL-geluidstechnici overgebracht naar een 4xDSD-bestand na een individuele aanpassing van de trackpositie van de tape en de biasinstelling voor elk individueel nummer. Dit werd vervolgens gebruikt om de lacquer-cut te creëren in de Sebastopol studio.

Wat speciaal is aan de LP's is niet alleen een nieuwe vinylkorrel zonder koolstofkleurstoffen die wordt gebruikt bij RTI in Camarillo, maar vooral het one-step proces van LP-productie. De enige plek waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen, is in de studio van MFSL in Californië. Hiermee wordt het volgende bedoeld: bij normale LP-producties wordt de lacquer-cut omgezet in een eerste "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Hieruit wordt een "moederstempel" gemaakt met de juiste groefstructuur. Hieruit wordt vervolgens de daadwerkelijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en verbruikt voor het persen van de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur. Deze benadering maakt het mogelijk om bijna elk aantal LP's te persen met slechts één coating cut.

Het One-Step proces maakt alles veel eenvoudiger. De eigenlijke coating snede wordt direct omgezet naar de persvorm die wordt gebruikt om de LP te maken. Hierdoor worden twee stappen van mechanische conversie geëlimineerd. Helaas kan elke coating snede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's worden geproduceerd, zijn er verschillende laksnedes nodig. MFSL heeft het motto uitgegeven dat er voor elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat er voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Aangezien er soms dingen misgaan in de productie, worden er meestal 18 sets tegelijk gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, een voor een. Elke dag worden de gemaakte laksnedes per express naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook duur proces, wat resulteert in een kostbaar product en een grote vraag van verzamelaars. De levering vindt plaats in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand op de achterkant ingevoerd. MFSL verklaart dat er geen verdere herpersingen zullen zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen