• Venus Records EDDIE HIGGINS QUARTET & SCOTT HAMILTON – MY FUNNY VALENTINE VOL. 2

EDDIE HIGGINS QUARTET & SCOTT HAMILTON – MY FUNNY VALENTINE VOL. 2

180g Vinyl, LP - VHJD-233
Artikelnummer:
1152508
Levertijd:
Momenteel niet direct leverbaar!
Reviews:
€65,00
Incl. btw

EDDIE HIGGINS QUARTET & SCOTT HAMILTON – MY FUNNY VALENTINE VOL. 2

TITLE

1. Stardust
2. Slow Boat To China
3. My Funny Valentine
4. It’s All Right With Me
5. Imagination
6. When Sunny Gets Blue (Take 4)

Op deze release van het jazzlabel Venus Records laat pianist Eddie Higgins zijn ontspannen, soulvolle en ontroerende kant zien. Hij schittert in een kwartet met tenorsaxofonist Scott Hamilton, Jay Leonhardt op bas en Joe Ascione op drums. De opnames vonden plaats op 11 en 12 september 2004 in de Avatar Studios in New York.

Het album bevat zowel originele composities als jazzstandards, en het samenspel tussen de muzikanten is subliem. Eddie Higgins, die eerder heeft gespeeld met grote namen als Oscar Peterson en Bill Evans, toont hier zijn meesterschap als jazzpianist. Scott Hamilton's warme tenorsaxofoonklank past perfect bij de stijl van Higgins, en Leonhardt en Ascione zorgen voor een solide ritmesectie.

Venus Records staat bekend om hun hoge kwaliteit opnames en producties, en deze release is daar geen uitzondering op. Het album heeft een heldere en levendige geluidskwaliteit die de luisteraar meeneemt in de muzikale wereld van het kwartet. Bovendien is het belangrijk om te weten dat Venus LP's slechts eenmaal worden geperst en na de eerste editie uit de catalogus worden verwijderd. Dit maakt de release nog waardevoller voor verzamelaars en jazzliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzondere toevoeging aan hun collectie.

Kortom, deze release van Eddie Higgins is een prachtige mix van jazzstandards en originele composities, uitgevoerd door een kwartet van topmuzikanten. Het is een album dat zowel de jazzliefhebber als de verzamelaar zal bekoren, en dat zeker een toevoeging zou zijn aan elke muziekcollectie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen