• Venus Records EDDIE HIGGINS TRIO – DEAR OLD STOCKHOLM VOL. 2

EDDIE HIGGINS TRIO – DEAR OLD STOCKHOLM VOL. 2

180g Vinyl, LP - VHJD-236
Artikelnummer:
1152539
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€65,00
Incl. btw

EDDIE HIGGINS TRIO – DEAR OLD STOCKHOLM VOL. 2

TITLE

1. You And The Night And The Music
2. Witchcraft
3. The Peacocks
4. Again
5. Blame It On My Youth
6. Stella By Starlight
7. It Never Entered My Mind

Op "Dear Old Stockholm Vol. 2" speelt de in Japan zeer geprezen pianist Eddie Higgins, samen met Jay Leonhart op bas en Joe Ascione op drums, een selectie van tracks van de eerste editie. Het album is uitgebracht op het Japanse jazzlabel Venus Records en is een eerbetoon aan de traditionele jazz.

Eddie Higgins heeft zijn populariteit te danken aan zijn voortdurende uitgaven op Venus Records. Hij heeft samengewerkt met enkele van de grootste namen in de jazz, waaronder Coleman Hawkins, Stan Getz en Benny Carter. Op "Dear Old Stockholm Vol. 2" laat Higgins zijn vaardigheden als pianist zien, waarbij hij het geluid van de traditionele jazz vermengt met moderne elementen.

Naast Eddie Higgins is ook Jay Leonhart te horen op dit album. Hij is een gerenommeerde bassist en heeft samengewerkt met artiesten als Frank Sinatra en Tony Bennett. Joe Ascione maakt het trio compleet op drums. Hij heeft zijn sporen verdiend in de jazzscene en heeft samengewerkt met artiesten als Benny Carter en Lionel Hampton.

Het is belangrijk om te weten dat Venus LPs slechts één keer worden geperst. Nadat de eerste editie is uitverkocht, worden de titels uit de catalogus verwijderd. Voor verzamelaars is het daarom van belang om tijdig een aankoop te overwegen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen