• Analogue Productions EDDIE MONEY - EDDIE MONEY

EDDIE MONEY - EDDIE MONEY

Hybrid-SACD - CAPP 089 SA
Artikelnummer:
8008962
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CAPP 089 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088008962
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 23.8.2016
Label: Analogue Productions

EDDIE MONEY - EDDIE MONEY

TITLE

1. Two Tickets To Paradise
2. You’ve Really Got A Hold On Me
3. Wanna Be A Rock ‘n’ Roll Star
4. Save A Little Room In Your Heart For Me
5. So Good To Be In Love Again
6. Baby Hold On
7. Don’t Worry
8. Jealousys
9. Got To Get Another Girl
10. Gamblin Man
11. Call On Me

Hoewel zijn grote droom een carrière als muzikant was, besloot Edward Joseph Mahoney na de middelbare school in de voetsporen van zijn vader te treden en politieagent te worden. Zijn passie voor muziek bleef echter bestaan en na korte tijd verliet Mahoney de New Yorkse politie om in Californië zijn geluk als rockzanger te beproeven. Mahoney veranderde zijn naam in Eddie Money en kwam een ​​beslissende stap dichter bij zijn doel toen hij tijdens een van zijn optredens in 1976 de aandacht trok van de legendarische promotor Bill Graham.

Graham werd Moneys mentor en manager, bezorgde hem een platencontract bij Columbia Records en het werk aan Moneys eerste album kon beginnen. Uitstekende muzikanten zoals gitarist Jimmy Lyon, saxofonist Tom Scott (L.A. Express), pianist Alan Pasqua (Tony Williams Lifetime) en bassist Lonnie Turner en drummer Gary Mallaber van de Steve Miller Band waren van de partij. Bijna een jaar later was het zover: met zijn debuutalbum Eddie Money en de twee hitsingles Baby Hold On en Two Tickets To Paradise brak Money in 1977 meteen door en de basis voor een succesvolle carrière als rockster was gelegd.

Nu geremastered door Ryan Smith van Sterling Sound voor Analogue Productions, ligt deze klassieker van mainstream rock in fenomenale geluidskwaliteit op hybride stereo SACD.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen