• Analogue Productions ELLA FITZGERALD & LOUIS ARMSTRONG - ELLA & LOUIS

ELLA FITZGERALD & LOUIS ARMSTRONG - ELLA & LOUIS

Hybrid-SACD - CVRJ 4003 SA
Artikelnummer:
8400391
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw

ELLA FITZGERALD & LOUIS ARMSTRONG - ELLA & LOUIS

TITLE

1. Can't We Be Friends 
2. Isn't This a Lovely Day 
3. Moonlight in Vermont 
4. They can't take that away from Me 
5. Under a Blanket of Blue 
6. Tenderly 
7. A Foggy Day 
8. Stars Fell on Alabama 
9. Cheek to Cheek 
10. The Nearness of You 
11. April in Paris

Wanneer twee artiesten zo ver zijn dat ze een album alleen nog maar met hun voornamen hoeven te betitelen, dan worden er geen vragen meer gesteld. Het wordt bijna onbelangrijk dat de line-up verder bestond uit Oscar Peterson op piano, Herb Ellis op gitaar, Ray Brown op bas en Buddy Rich op drums. En aangezien deze opname in 1956 op band werd vastgelegd, is dit mogelijk de belangrijkste mono-opname in de geschiedenis van de jazz.

De hybride SACD klinkt op de CD-track iets ingetogener dan de bijna gelijktijdig uitgebrachte Ultra HD Mastering Disc van FIM en is daarom speciaal aan te raden voor eigenaars van SACD-spelers. Wie alleen naar de CD-track kan luisteren, moet dus de FIM-versie kiezen.

Deze opname maakt deel uit van een serie van 25 Verve heruitgaven bij Analogue Productions. De analoge originele tapes worden opnieuw bewerkt door senior mastering-engineer George Marino bij Sterling Sound in New York. Veel van de tapes waren al tientallen jaren alleen nog als kopieën naar andere labels gestuurd, maar Sterling Sound werkt zo nauw samen met Universal Music, de eigenaar van het Verve-label, dat hier af en toe een uitzondering op wordt gemaakt. De hybride SACD's klinken uitstekend en overtreffen eerdere digitalisaties duidelijk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen