• Analogue Productions ELVIN JONES - DEAR JOHN C.

ELVIN JONES - DEAR JOHN C.

Hybrid-SACD - CIPJ 88 SA
Artikelnummer:
8008863
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€38,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): CIPJ 88 SA
UPS/EAN/JAN: 0753088008863
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 1.1.2009
Label: Analogue Productions

ELVIN JONES - DEAR JOHN C.

TITLE

1. Dear John C. 
2. Smoke Rings 
3. Love Bird  
4. Feeling Good 
5. Anthropology 
6. This Love Of Mine 
7. Fantazm 
8. Ballade 
9. Everything Happens To Me

Het is onder jazzvrienden een punt van discussie of het juist was om deze sessie onder de naam van Elvin Jones als leider op drums uit te brengen, omdat altsaxofonist Charlie Mariano de show steelt. De albumtitel verwijst naar John Coltrane, in wiens kwartet Elvin Jones in 1965 betrokken was bij deze opname. Het album wordt echter beschouwd als een mijlpaal voor muzikale samenwerking en laat zien hoe goed een jazzcombo kan samenwerken als het niet draait om het ondersteunen van een superster.

We horen Elvin Jones op drums en Charlie Mariano op altsaxofoon, Richard Davis op bas en zowel Roland Hanna als Elvin's broer Hank Jones op piano.

Deze opname is afkomstig uit een reeks heruitgaven van het legendarische Impulse-label. Onder leiding van mastering-expert Kevin Gray laat het label Analogue Productions de analoge masterbanden opnieuw bewerken en brengt deze uit als Hybrid-SACD. De geluidskwaliteit van deze bewerkingen overtreft zelfs de originele LP's uit de jaren 60 op de CD-track en is duidelijk superieur aan eerdere digitaliseringen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen