• MFSL ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS

ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS

Hybrid-SACD - UDSACD 2215
Artikelnummer:
7221566
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€40,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UDSACD 2215
UPS/EAN/JAN: 0821797221566
Aantal Discs: 1
Format: Hybrid-SACD
Publicatiedatum: 16.6.2023
Label: MFSL

ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS

TITLE

1. Wearin' That Loved On Look
2. Only the Strong Survive
3. I'll Hold You in My Heart (Till I Can Hold You in My Arms)
4. Long Black Limousine
5. It Keeps Right On A-Hurtin'
6. I'm Movin' On
7. Power of My Love
8. Gentle on My Mind
9. After Loving You
10. True Love Travels on a Gravel Road
11. Any Day Now
12. In the Ghetto
13. Suspicious Minds

De "King" maakte een van de meest indrukwekkende comebacks in de muziekgeschiedenis met "From Elvis In Memphis: Na 14 jaar in de film- en showbusiness keerde Presley in 1969 terug naar zijn roots in de stad van zijn jeugd, Memphis. Daar, na jaren van soundtrackwerk, keerde hij terug naar zijn beste als soloartiest en nam hij misschien wel zijn meest volwassen en emotionele album op, vol geweldige nummers zoals "Long Black Limousine" of de klassieker "In The Ghetto." Veel fans beschouwen "From Elvis In Memphis" als zijn meesterwerk, dat doet denken aan de "goede oude" Sun Records-opnames uit de jaren 50. Doorspekt met ritmische country, gospel, pop, R&B en blues, werd het album verkozen tot een van de 500 beste aller tijden door Rolling Stone, en dat is niet voor niets.

Zelfs de oorspronkelijke opnames werden geprezen om hun natuurlijke en open geluid, dat nog warmer en intenser overkomt dankzij een geslaagde remastering. Presley's vocale prestatie (sterk ondersteund door de "Memphis Boys" op de achtergrond) wordt gevierd als het beste van zijn carrière en krijgt een ereplaats met deze hybride SACD.

Beperkt tot 3.000 exemplaren.

Elvis Presley (voc, g, p); Ronnie Milsap (p); Bobby Emmons (org); Reggie Young (g, el-g); Tommy Cogbill, Mike Leech (b); Gene Chrisman (dr); The Memphis Horns en achtergrondzang; o.a.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen