• MFSL ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS [ULTRADISC ONE STEP LP]

ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS [ULTRADISC ONE STEP LP]

Ultradisc One-Step LP - UD1S 2-017
Artikelnummer:
7201728
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€199,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): UD1S 2-017
UPS/EAN/JAN: 0821797201728
Aantal Lp’s: 2
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 21.4.2023
Label: MFSL

ELVIS PRESLEY - FROM ELVIS IN MEMPHIS [ULTRADISC ONE STEP LP]

TITLE

1. Wearin' That Loved On Look
2. Only the Strong Survive
3. I'll Hold You in My Heart (Till I Can Hold You in My Arms)
4. Long Black Limousine
5. It Keeps Right On A-Hurtin'
6. I'm Movin' On
7. Power of My Love
8. Gentle on My Mind
9. After Loving You
10. True Love Travels on a Gravel Road
11. Any Day Now
12. In the Ghetto
13. Suspicious Minds

De "King" maakte een van de meest indrukwekkende comebacks in de muziekgeschiedenis met "From Elvis In Memphis: Na 14 jaar in de film- en showbusiness keerde Presley in 1969 terug naar zijn roots in de stad van zijn jeugd, Memphis. Daar, na jaren van soundtrackwerk, keerde hij terug naar zijn muzikale top als soloartiest en nam hij misschien wel zijn meest volwassen en emotionele album op, boordevol geweldige nummers zoals "Long Black Limousine" en de klassieker "In The Ghetto". Veel fans beschouwen "From Elvis In Memphis" als zijn meesterwerk, dat doet denken aan de "goede oude" Sun Records-opnames uit de jaren 50. Met ritmische country, gospel, pop, R&B en blues, werd het album verkozen tot een van de 500 beste aller tijden door Rolling Stone, en niet voor niets.

Zelfs de oorspronkelijke opnames werden geprezen om hun natuurlijke en open geluid, dat nog warmer en intenser overkomt dankzij een succesvolle remastering. Presley's vocale prestatie (sterk ondersteund door de "Memphis Boys" op de achtergrond) wordt gevierd als de beste uit zijn carrière en krijgt een ereplaats in de one-step persing. De 2LP-boxset met 180g en 45RPM is beperkt tot 10.000 genummerde exemplaren en is een prachtige aanvulling op de plank van elke fan of verzamelaar, met een hoogwaardige doos en een uitgebreid geïllustreerd boekje.

Elvis Presley (zang, gitaar, piano); Ronnie Milsap (piano); Bobby Emmons (orgel); Reggie Young (gitaar, elektrische gitaar); Tommy Cogbill, Mike Leech (bas); Gene Chrisman (drums); The Memphis Horns en achtergrondzang; en anderen.

De one-step LP-boxen van MFSL zijn de maatstaf in het veld van audiofiele heruitgaven en kunnen kwalitatief zelfs boven de andere producties van de waarschijnlijk meest beroemde remasteringstudio ter wereld worden geplaatst. Het oorspronkelijke analoge bandmateriaal werd door de geluidstechnici van MFSL overgezet naar een 4xDSD-bestand na een individuele aanpassing van de spoorpositie van de band en de bias-instelling voor elk afzonderlijk nummer. Hiervan werd vervolgens de laksnede gemaakt in de Sebastopol-studio. Wat speciaal is aan de LP's, is niet alleen een nieuwe vinylkorrel zonder koolstofkleurstoffen die gebruikt wordt bij RTI in Camarillo, maar vooral het one-step proces van de LP-productie. De enige plek waar je dichter bij het geluid van de mastertape kunt komen, is in de studio van MFSL in Californië.

Hiermee wordt het volgende bedoeld: bij normale LP-producties wordt de laksnede omgezet in een initiële "vaderstempel met omgekeerde groefstructuur". Hiervan wordt vervolgens een "moederstempel" met de juiste groefstructuur gemaakt. Vanuit dit moederstempel wordt vervolgens de eigenlijke persstempel met omgekeerde groefstructuur gemaakt en gebruikt om de daadwerkelijke LP met de juiste groefstructuur te persen. Met deze aanpak kunnen bijna elk aantal LP's worden geperst met slechts één laksnede.

Bij het One-Step-proces gebeurt dit allemaal veel eenvoudiger. De daadwerkelijke laksnede zelf wordt direct omgezet naar de persmatrijs die wordt gebruikt om de LP te maken. Dus twee stappen van mechanische conversie worden geëlimineerd. Helaas kan elke laksnede slechts een beperkt aantal LP's produceren. Dus als er meer dan een paar honderd LP's moeten worden geproduceerd, zijn er meerdere laksnedes nodig. MFSL heeft als motto dat er bij elke 500 exemplaren een nieuwe set persstempels moet worden gebruikt. Dit betekent dat voor een oplage van 7.500 exemplaren vijftien sets van de vier laksnedes worden gebruikt. Omdat er echter soms dingen misgaan in de productie, worden meestal in één keer 18 sets gemaakt. Dat betekent dat er 72 laksnedes worden gemaakt voor de dubbele LP. Met de hand, één voor één. Elke dag worden de gemaakte laksnedes met spoed naar RTI gestuurd voor bewerking en moet er vervolgens een testpersing worden gemaakt voor elke kant en ook beluisterd worden in de studio van MFSL. Een tijdrovend en ook kostbaar proces, wat resulteert in een duur product en een grote vraag van verzamelaars. De levering wordt gedaan in een uitgebreide doos. Het serienummer wordt met de hand ingevoerd op de achterkant. MFSL verklaart dat er geen verdere herdrukken zullen zijn.

Deze editie is beperkt tot 10.000 exemplaren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen