• Speakers Corner FLEETWOOD MAC - THE PIOUS BIRD OF GOOD OMEN

FLEETWOOD MAC - THE PIOUS BIRD OF GOOD OMEN

180g Vinyl, LP - SCR-763215
Artikelnummer:
9713001
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Reviews:
€33,00
Incl. btw
Catalogus (SKU): SCR-763215
UPS/EAN/JAN: 4260019713001
Aantal Lp’s: 1
Format: Vinyl
Publicatiedatum: 1.5.2007
Label: Speakers Corner

FLEETWOOD MAC - THE PIOUS BIRD OF GOOD OMEN

TITLE

1. Need Your Love So Bad
2. Coming Home
3. Rambling Pony
4. The Big Boa
5. I Believe My Time Ain't Long
6. The Sun Is Shining
7. Albatross
8. Black Magic Woman
9. Just The Blues
10. Jigsaw Puzzle Blues
11. Looking For Somebody
12. Stop Messin' Round

Na de breuk van John Mayall's Bluesbreakers in de zomer van 1967 leek het tijd voor Peter Green, John McVie en Mick Fleetwood om zich los te maken van de rauwe Britse rock-'n-roll. De pas opgerichte band Fleetwood Mac richtte zich in eerste instantie op zwarte blues, en hun manier van spelen leek zo op die van andere groepen dat het tijdschrift Eye hen bekritiseerde vanwege hun "bijna belachelijke nabootsing". Echter, hun keuze van speelstijl bracht hen op het juiste pad en in 1969, het jaar waarin "The Pious Bird Of Good Omen" verscheen, stonden ze bovenaan de hitlijsten, zelfs boven The Beatles en Stevie Wonder. Natuurlijk is in de coverversie van Little Willie John's "Need Your Love So Bad", behandeld met een fluwelen strijkersgeluid, en andere bluesy nummers, de Amerikaanse invloed nog steeds hoorbaar, maar niet zonder succes! Het zeer individuele geluid van de groep komt het beste tot zijn recht in nu legendarische nummers zoals het gewichtloze, zwevende "Albatross" en "Black Magic Woman" met zijn Latijnse en blues elementen. Beoordeeld als de beste Britse blues ooit gespeeld (allmusic.com), kun je nu achterover leunen en genieten van dit geweldige album.

Peter Green (gitaar, zang), Jeremy Spencer (gitaar, piano, zang); Danny Kirwan (gitaar); Eddie Boyd (piano, zang); Big Walter Horton (mondharmonica); John McVie (bas); Mick Fleetwood (drums)

Opnames gemaakt tussen september 1967 en oktober 1968 door Mike Ross

Productie: Mike Vernon

Deze Speakers Corner LP is geremasterd met behulp van puur analoge componenten, van de mastertapes tot aan de snijkop. Meer informatie vind je op www.pure-analogue.com. Alle royalty's en mechanische rechten zijn betaald.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen